Ne stišavaju se reakcije na dokumentarac koji Michaela Jacksona navodno razoktriva kao pedofila i seksualnog predatora

Dokumentarac ‘Leaving Neverland’, redatelja Dana Reeda, ovog je vikenda predstavljen na Sundance filmskom festivalu.

Michael Jackson (izvor: Wikipedia)

“Leaving Neverland” četverosatni je dokumentarac koji preminulu pop ikonu prikazuje kao silovatelja, pedofila i seksualnog predatora. Svoju premijeru imao je ovog vikenda na renomiranom Sundace filmskom festivalu, a u višesatnom emitiranju iznosi svjedočanstva dvaju mladića koji tvrde da su imali dugogodišnji seksualni odnos s kraljem popa. James Safechuck i Wade Robson, sada muškarci u svojim 30-ima, tvrde da ih je Jackson opetovano seksualno napastovao tijekom 90-ih.

U dokumentarcu “Leaving Neverland” intervjuirani su zajedno sa roditeljima, a film obiluje i “ljubavnim porukama” i ostalim audio i pisanim porukama koje im je Jackson, navodno, ostavljao.

Reporteri koji su prisutstvovali premijeri sada detaljno češljaju dokumentarac u svojim tekstovima, navodeći detalje iz filma koji se čine naročito stravičnim, poput alarma na Jacksonovom Neverlandu koji bi se upalio kada bi se posjetitelji približavali imanju dok na njemu borave Safechuck i Robson. Ili, navodnog “vjenčanja” koje je Jackson upriličio za sebe i tada 9-godišnjaka Safechucka. Safechuck u dokumentarcu navodi da mu je Jackson dao vjenčani certifikat i prstenje kojim se zavjetuje na “vječnu ljubav”.

Ulazna vrata na ranč Neverland, dom Michaela Jacksona (izvor: Wikipedia)

Wade Robson objašnjava i zašto je, 2005., kada se kralju popa sudilo po 7 postupaka dječjeg zlostavljanja, dao iskaz u Jacksonovu korist. Robson navodi da je osjećao “pritisak” nakon što mu je Jackson opetovano prijetio te da se “bojao mogućih reperkusija”.

Podsjećamo, i Robson i Safechuck su 2017. godine podnijeli civilne tužbe protiv Jacksonove fondacije, no tamošnji je sud odlučio da fondacije ne može biti kriva i odgovorna za Jacksonovo ponašanje za života.

Oni koju su bili prisutni tijekom premijere filma, navode da je organizacija osigurala i psihologe za pojedince u publici koji bi mogli biti pogođeni ili uznemireni sadržajem dokumentarca.

Inače, Jacksonova fondacija je, neposredno pred premijeru filma izdala medijsko priopćenje u kojem tvrdi da je “produkcija dokumentarca još jedan u nizu nečuvenih i patetičnih pokušaja da se iskoristi i unovči lik i djelo Michaela Jacksona”. “Wade Robson i James Safechuck svjedočili su, pod zakletvom, da im Michael nikada nije učinio ništa ni približno nezakonito i neprimjereno. I Safechuck i Robson podnijeli su tužbe protiv fondacije, zahtijevajući milijune dolara. Obje tužbe su odbačene. Takozvani dokumentarac je tek novo prežvakavanje zastarjelih i diskreditiranih optužbi. Zapanjujuće je da se bilo koji kredibilni filmaš uopće upusti u takav projekt”, stoji u priopćenju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X