Keith Richards iznio detalje o nadolazećem albumu The Rolling Stonesa i novoj turneji

Novi album Rolling Stonesa činiti će ujedno i prvi originalni materijal benda od daleke 2005. i studijskog izdanja ‘A Bigger Bang’.

  • 18
    Shares
Mick Jagger i Keith Richards (Foto: Universal Music)

U novom intervjuu za Rolling Stone magazin, Keith Richards pričao je o novom albumu Rolling Stonesa i, između ostalog, objasnio zašto bend i u poznim godinama odlazi na dugotrajne, iscrpne turneje. Stonesi će u 2019. objaviti novi album, prvi originalni materijal od 2005. godine. Podsjećamo, u međuvremenu su objavili tek album obrada 2016. nazvan “Blue & Lonesome”.

Tjedan dana prije početka njihove nove američke turneje, Stonesi se vraćaju u studio raditi na novoj ploči. Richards navodi da je blagdane proveo revidirajući pjesme koje je napisao.

“Ponekad nije čak ni u tome što je i kako napisano, nego je u slušanju materijala koji je već napisan, vrlo dosadan proces, poput stolarstva”, priznaje Richards.

Upitan o nadolazećoj turneji benda, prvoj američkoj poslije 5 godina pauze, Richards objašnjava kako “ni malo” nije umoran od života na cesti.

“Koliko loše može biti?”, kaže Richards, “Tamo si i imaš priliku raditi što voliš. Ovo može funkcionirati jedino ako smo svi u cijelosti unutra. Činjenica da jesmo jest nevjerojatna privilegija i za mene i za dečke. Mi samo želimo svirati. Osim toga, kako stati?”

Podsjećamo, Richards je prošle godine drastično smanjio i konzumaciju alkohola, navodeći da je “vrijeme da prestane”. U tadašnjem intervjuu, također za Rolling Stone, Richards je priznao da pije mnogo manje i da mu je alkohol – “dozlogrdio”.

  • 18
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X