‘Nebesnom tišinom’ Mizar zatvara svoje šesto studijsko izdanje ‘Večnu prazninu’

Zajedno sa singlom ‘Izrod’, proslavljeni makedonski Mizar, krajem prošle godine objavio je svoj novi studijski album ‘Večna praznina’. Šesto ukazanje premijerno su imali u prosincu 2022. pred beogradskom publikom, gdje su fantastičnim koncertom u rasprodanom Domu omladine na najbolji način album predstavili javnosti.

Mizar ‘Nebesna tišina’

“Nebesna tišina” posljednji je singl s albuma, pjesma inspirirana skladbom “Midnight Summer Dream” grupe The Stranglers, prema riječima skladatelja Gorazda Čapovskog, „jednog od najboljih bendova popularne glazbe“.

Tekstualno-vokalnu dimenziju besprijekorno iznosi duboki bariton Zorana Tortevskog, pjevača koji vizantijsko pojanje moćno i dojmljivo uklapa u Mizarovo glazbeno stvaralaštvo. “Nebesna tišina” posljednja je na albumu, i doista moćno zatvara krug.

Tijekom više od četiri desetljeća djelovanja, jedina konstanta benda njegov je utemeljitelj Gorazd Čapovski, a zajedno sa sadašnjom, savršeno usklađenom postavom u sastavu Zoran Tortevski (vokal), Pece Kitanoski (bas), Aleksandar Ristovski Princ (električna gitara) i Georgi Božikov (bubnjevi), Mizar je pokazao da je njegovo stvaralačko vrelo još puno te da se njihove materijale itekako isplati čekati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X