Dunja Knebl & Adam Semijalac u zajedničkom singlu ‘Cug mašina je genula’

Dunja Knebl & Adam Semijalac, novi neobični duo na hrvatskoj etno-sceni, najavljuje izlazak zajedničkog albuma najavljen za 13. veljače uz singl lyrics video ‘Cug mašina je genula’.

Dunja Knebl & Adam Semijalac (Foto: promo)

„Moje srce se reskoli“ stihovi su prema kojima je nazvan album, a uzeti su iz pjesme koja je dio priče i projekta na temu rata u hrvatskim tradicijskim pjesmama kroz stoljeća. Dunja Knebl osmislila je prije nekoliko godina koncepciju budućeg albuma, ne sluteći da će stare, polu-zaboravljene pjesme biti vrlo aktualne i u današnjem trenutku. U fokusu su lirske, ali ipak žestoke pjesme o ženskim sudbinama u ratnim okolnostima, sa ženskim pogledom na rat. Na kraju višegodišnjeg rada snimljen je, zapravo, anti-ratni album temeljen na pjesmama iz hrvatske baštine koje, kronološki poredane od ratova s Turcima do II Svjetskog rata, pričaju istu priču – o besmislenosti rata.

Impresionirana Adamovim albumom „Tanac za crnega vraga“ https://bebenavole.bandcamp.com/album/tanac-za-crnega-vraga , Dunja Knebl poželjela je upravo s njim surađivati u stvaranju novog albuma. Zajednički su aranžirali pjesme (njih 14), koje je Adam snimio u svojem kućnom studiju, pa zatim miksao i producirao, uz kasniji konačni miks sa Svenom Pavlovićem (Sunday Studios, Sveta Nedjelja) i mastering Jelenka Hodaka (Green Hill Studio).

Dunja Knebl & Adam Semijalac ‘Moje srce se reskoli’

Video spot (lyrics video) „Cug mašina je genula“ osmislila je i složila Dunja Knebl, koristeći vrlo stare filmske snimke iz obiteljske arhive. Pjesma govori o tuzi djevojke koja ostaje sama nakon što njen dragi mora otići u rat.

Cijeli album objavit će 13. veljače 2023. i Dunja Knebl i Adam Semijalac na svojim Bandcamp profilima, a također i na Dunjinom YouTube kanalu, gdje će sve pjesme biti popraćene hrvatskim i engleskim tekstovima, te dodatnim komentarima i pojašnjenjima na Dunjinoj web stranici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X