Neil Young poručio zaposlenicima Spotifyja: Maknite se s tog mjesta prije nego što vam pojede dušu

Neil Young potiče radnike Spotifyja, kao i kolege glazbenike da se odmaknu od streaming diva.

Neil Young (Foto: Wikipedi)

“U našem komunikacijskom dobu problem su dezinformacije”, napisao je Neil Young 7. veljače u izjavi na svojoj web stranici  i dodao: “Odbacite dezinformatore. Pronađite dobro čisto mjesto za podršku sa svojim mjesečnim čekovima. Vi imate pravu moć. Iskoristite je.”

Potom je napisao: “Baby boomeri, 70 posto financijske imovine zemlje u vašim je rukama u usporedbi sa samo pet posto koliko posjeduju milenijalaci. Vi i ja moramo voditi.”

Young je zatim nastavio omalovažavati velike američke banke, posebice Chase, Citi, Bank of America i Wells Fargo, zbog njihovog “stalnog financiranja štete od fosilnih goriva čak i dok se globalna temperatura stalno penje”, i zatražio od svojih obožavatelja da slijede njegov primjer u prestanak potpore takvim tvrtkama.

Rocker je nastavio: “Pridruži mi se da odmaknemo svoj novac od uzročnika štete ili ćeš nenamjerno biti jedan od njih. Imate moć promijeniti svijet. Možemo to zajedno. Vaši unuci će vam zahvaliti u povijesti, Glazbenicima i kreatorima u svijetu kažem ovo: Morate biti u mogućnosti pronaći bolje mjesto od Spotifyja da bude dom vaše umjetnosti. Radnicima u Spotifyju kažem da je Daniel Ek vaš veliki problem, a  ne Joe Rogan. Ek vuče konce. Gubi se s tog mjesta prije nego što ti pojede dušu. Jedini ciljevi koje Ek navodi su brojevi – ne umjetnost, ne kreativnost. Primijetite da Ek nikad ne spominje medicinske stručnjake koji su započeli ovu temu. Gledajte posljednje izjave koje je dao Ek. Onda budi slobodan i idi dobrim putem.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X