Nemanja predstavlja ‘Opasne igre’

‘Voodoo Beat’ izlazi 15. lipnja.

Nemanja (foto: Marina Uzelac) (2) (1)

Nova pjesma benda nemanja, “Opasne igre”, karakterizira tropski leftfield pop utjecaj, te je ujedno i posljednji singl prije albuma “Voodoo Beat” 15. lipnja.

Nemanja, pulsko-zagrebački psych bend predvođen Lukom Šipetićem, u novoj pjesmi Opasne igre donosi spoj left-field pop utjecaja s karipskim ritmovima koji se protežu kroz ostatak albuma uz video spot koji je režirao i animirao dugogodišnji suradnik benda Dino Santaleza iz benda Pridjevi.

“Pjesma “Opasne igre” zatvara album “Voodoo Beat” koji je inspiriran antičkim mitom o Orfeju i Euridici ali uz drugačiju interpretaciju. Narativno gledano, na posljednjem albumu “Cosmic Disco” Nemanja je zapeo u zagrobnom životu, a na “Voodoo Beatu” donosimo priču u kojoj voodoo svećenica silazi u podzemlje kako bi izvela nemanju u svijet živih. No, kao i u pravom mitu ima tu svega – ljubavi, tragedije, čak i Sotone…kroz prizmu tropical voodoo i Afro-Colombian ritmova”, izjavio je Luka Šipetić.

Glazbu i tekst potpisuje Luka Šipetić, aranžmane i produkciju potpisuju Luka Čapeta, Jerko Jurin, Luka Šipetić i Tomislav Šušak – koji ujedno potpisuje miks i mastering singla.

“Voodoo Beat posljednji je album iz svojevrsne “Ezoterične trilogije” koju zaokružuju “Tarot Funk”, “Cosmic Disco” i “Voodoo Beat”, stoga je fer da zadnji singl prije objave bude i zadnja stvar na albumu – “Opasne igre”. Sama pjesma predstavlja rasplet cijelog junakovog putovanja Nemanje, a do konačnog raspleta – pričekajte 15.lipnja kad izlazi album, izjavio je Luka Šipetić.

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić na Velvet festivalu i na Festivalu lastovo-Otok glazbe, dok će se zagrebačka i regionalna promocija albuma dogoditi najesen.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X