Netflix povukao svoje filmove iz konkurencije filmskog festivala u Cannesu

Povlačenje filmova stiže kao reakcija nakon što je umjetnički direktor festivala Thierry Fremaux potvrdio da će se filmovi koji se natječu za festivalske nagrade morati prikazivati u francuskim kinima.

Netflix logo (izvor: Wikipedia)

Ovo novo pravilo ustvari je korigiranje prošlogodišnje kontroverze kada su dva Netflixova filma, iako nisu bila prikazana u francuskim kinima i znalo se da neće ni biti prikazana, s obzirom da je riječ o streaming servisu, svejedno ušla u konkurenciju za Palme d’Or.

Kao reakciju na novu odluka filmskog festivala u Cannesu, Reed Hastings, Netflixov izvršni direktor napisao je na društvenim kanalima: “Sada je jasno da establišment zbija redove protiv nas.”

Neposredno nakon toga Ted Sarandon, Netflixov CCO, dao je intervju za Variety: “Ovo nije bila naša odluka. Želimo da naši filmovi imaju jednaku šansu kao filmovi bilokoje druge kuće. Filmski festival u Cannesu dao je ton ovoj priči. Ne želimo da naši redatelji i producenti, ako odu tamo, budu omalovažavani i tretirani ikako drugačije od ostalih filmskih tvoraca”, priznao je. “Nadamo se da će promijeniti pravila. Nadamo se da će se oni modernizirati. Potičemo Cannes da se ponovno pridruži svjetskoj kinematografiji i pozdravljamo ih.”

Pet Netflixovih filmova bilo je zakazano za premijeru u Cannesu, uključujući biopic Paula Greengrassa o Andersu Breiviku. Od ostalih filmova tu su “Hold the Dark” s Alexanderom Skarsgardom, “Roma” Alfonsa Cuarona, dokumentarac o Orsonu Wellesu, “They’ll Love Me When I’m Dead”, kao i nedavno obnovljena verzija Wellesovog slavnog nedovršenog filma “The Other Side of the Wind”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X