Netflix ulaže 8 milijardi dolara u 700 novih TV serija i filmova

Netflix je najavio da će ove godine potrošiti više od 8 milijardi dolara na oko 700 originalnih TV serija i filmova.

  • 3
    Shares
Netflix logo (izvor: Wikipedia)

Vijest je jučer objavio Izvršni financijski direktor kompanije David Wells tijekom Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferencije u San Franciscu. Wells je i najavio da će tih 8 milijardi potrošenih dolara obuhvatiti i 80-ak originalnih filmova i serija izvan SAD – a, uključujući i novu Netflixovu uspješnicu “Dark”, inače njemačku triler seriju.

Dodao je kako je strategija kompanije “nastaviti stvarati novi sadržaj” jer je “očito da model funkcionira, prihodi rastu.” No, bez obzira na planove za stvaranje originalnog sadržaja Wells je najavio i buduće produkcijske kolaboracije, dodavši da “ljude ne zanima otkuda dolaze priče.”

“Riječ je o tome da sadržaj bude najbolji mogući”, rekao je Wells. “Ne moramo to učiniti sami.”

Tim je povodom Wells razgovarao i o novom petogodišnjem ekskluzivnom ugovoru Netflixa s Ryanom Murphyem, kreatorom serija poput “Glee”, “Feud”, “American Horror Story” i “American Crime Story”.

Netflix streaming servis ima oko 117,6 milijuna pretplatnika na globalnoj razini, godišnji prihodi kompanije su oko 11,5 milijardi dolara, a jedine zemlje u kojima još uvijek streaming nije dostupan su Kina, Sirija i Sjeverna Koreja.

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X