Charlie Watts: Ne bi me smetalo da se Rolling Stonesi raspadnu, a David Bowie nije glazbeni genij

Vječni bubnjar Rolling Stonesa Charlie Watts u intervjuu za Guardian povodom nove turneje izjavio je kako mu ne bi smetalo da se Rolling Stonesi raspadnu i da ne misli da je David Bowie bio glazbeni genij.

  • 13
    Shares
Charlie Watts (izvor: Wikipedia)

Ovog su tjedna Stonesi najavili novu turneju na kojoj se spremaju put Njemačke, Francuske, Poljske i Češke uz to što planiraju odraditi i prvu britansku turneju nakon pet godina. Tim je povodom, Charlie Watts dao intervju za Guardian u kojem je, između ostalog, naveo i kako mu ne bi smetalo da se bend raspadne.

“Volim svirati bubnjeve i volim svirati s Mickom i Keithom i Ronnijem, što se tiče svega ostalog, ne znam”, priznao je Watts, “Ne bi me smetalo da Stonesi najednom kažu da je bilo dosta.”

Potom je nastavio: “Mrzio bih da se rastanemo u neprijateljskim uvjetima. Želio bih da mi Mick ili Keith ili tkogod dođe i kaže… Ne želim ovo više raditi, iz kojeg god razloga, i da se potom oko toga složimo. Ne bih htio da se raspravlja o tome.”

“Ne znam što bih konkretno radio ako prestanem svirati bubnjeve”, dodao je Watts, “Keith voli reći da jednom kad kreneš moraš i nastaviti. No, na sreću, ne radimo onoliko koliko smo znali prije. Između svakog nastupa ima velikih praznina.”

Upitan hoće li ovo biti i posljednja turneja benda, Watts je odgovorio: „Što se mene tiče, ja bih volio stajati na nogama posljednjeg dana turneje, 8. srpnja u Varšavi. To je sve što mogu reći o tome.“

Govoreći o Bowiejevoj smrti 2016. Watts je izjavio da ga je iznenadila tolika lavina žalovanja. “Računao sam da će ljudi biti veoma tužni, on je bio divan tip i napisao je nekoliko dobrih pjesama”, objasnio je Watts. “Ali za mene, on nije bio glazbeni genij.”

  • 13
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X