Nežni Dalibor pjesmom ‘U slojevima’ najavljuje novi album

Bend Nežni Dalibor objavio je spot za novi singl ‘U slojevima’ koji najavljuje novi istoimeni album, koji izlazi na proljeće 2016. godine.

Nežni Dalibor (Foto: Nemanja Đorđević)
Nežni Dalibor (Foto: Nemanja Đorđević)

Nova pjesma Nežnog Dalibora je melankolična introspektivna opservacija koja u širem kontekstu predstavlja suptilnu kritiku cijele jedne generacije, a na prvom mjestu je još jedan dokaz da je Ivica Marković, u ovom trenutku, jedan od najznačajnijih rock autora na glazbenoj sceni Srbije i regije.

[youtube]http://youtu.be/bh_GKNh_Vb4[/youtube]

“Ne mogu tačno da se setim tog trenutka kad je pesma nastala, ali nekako je odjednom bila tu, i znam da nam je odmah bila jako važna, i da je sve vreme bila centar gravitacije novog materijala – ne toliko muzički, koliko ideološki. Nismo baš odmah bili sigurni da će biti i prvi singl, više je bila kao neki naš interni manifest, statut našeg “udruženja smrknutih lica”. I to je bio onaj osećaj kad kreneš kao u šali da praviš nešto, ali onda ispadne ozbiljno, jer u stvari i kad se šališ, nekad to više ne zvuči kao šala. Ali dobar je osećaj”, opisuje Ivica Marković nastanak pjesme “U slojevima” i dodaje: “Onda smo shvatili da je najpoštenije da izađemo prvo baš sa tom pesmom od novog materijala. Interesantno je bilo i zapažanje našeg producenta Caspara Wijnberga, koji nije razumeo skoro ništa od teksta, ali je osetio našu energiju tokom snimanja te pesme i u jednom trenutku samo rekao: “This is the single, what?”. Što se tiče novog albuma, ako do proleća ne snimimo još neku pesmu, na njemu će se naći sedam pesama. Neke od njih smo već svirali na koncertima, tako su odabrane za album – u susretu sa publikom se najbolje oseti koliko su pesme dobre. Koncerti, najpre Beograd i Zagreb, a potom dalje, ali ne pre februara, ne žurimo nigde, svet je već propao, tako da nema veze”, kaže Ivica Marković.

Spot “U slojevima” režirao je Raško Miljković, direktor fotografije je Lazar Radić, montaža: Žarko Brecl, scenario i organizacija: Ivan Stančić, scenografija – Sanja Bulat i Sonja Nenadić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X