Nick Cave dijeli savjete za one koji razmišljaju o tetoviranju

‘Kao mudar čovjek zrele dobi, savjetovao bih te protiv toga, zbog čega mislim da bi se vjerojatno trebao tetovirati.’

Nick Cave (foto: Boris Podobnik)

Nick Cave podijelio je priču o svojoj prvoj tetovaži i savjet za sve obožavatelje koji razmišljaju o tetoviranju. Pjevaču, koji je upravo započeo turneju po svojoj rodnoj Australiji s Warrenom Ellisom, postavljeno je pitanje o njegovoj tetovaži lubanje i bodeža.

“Kako se osjećaš kad staneš pred ogledalo?” upitao je obožavatelj. “Sviđa li ti se tvoja tetovaža?” dok je u drugom pitanju stajalo: “Naišao sam na fotografiju vrlo “mlađeg” Nicka Cavea, Nicka Cavea, kako bi se reklo, “nije u savršenom stanju za izložbeni prostor”, ali na jednom ima prilično prijeteću tetovažu lubanje i bodeža. I pitao sam se osjećaš li se još uvijek nakon svih ovih godina ugodno s ovom tetovažom? Trebam li napraviti novu tetovažu?”

Cave je zatim ispričao priču o tetoviranju u četvrti crvenih svjetiljki u Sydneyu, s Tracyjem Pewom, basistom The Birthday Party i u znak poštovanja prema njegovoj tadašnjoj djevojci Aniti Lane, koja je preminula ranije ove godine.

Cave je rekao: “Pružio sam Tracyju podložak za pivo i zamolio ga da nacrta lubanju i prekrižene kosti s nožem zabodenim u nju, te natpis na kojem je pisalo ANITA, koja je u to vrijeme bila moja djevojka. Prešli smo cestu i pokazao sam crtež liku koji je upravo tetovirao veliku crnu svastiku na prsa nekog ludog kretena, ali je pogledao u podložak i rekao: “Taj crtež je prokleto užasan, prijatelju, požalit ćeš.” Pokazao sam na tipa u stolici i rekao: “Što, a on neće?”

“Lik je rekao, “Pošteno”” i sat vremena kasnije izašao sam iz salona za tetoviranje s lubanjom i prekriženim kostima na ruci s imenom moje djevojke. Tracy je, iz razloga koje nikada neću razumjeti, stavio ogroman jedrenjak na ruku.”

Cave je nastavio: “Sada, gotovo pedeset godina kasnije, dok stojim pred ogledalom, rekao bih, Luca, da mi je tetovaža najmanja briga. Čini se da je to samo jedan dio opće nadolazeće nesreće. Ipak, osjećam slatku bol dok gledam tetovažu – vidim da se ime Anita zamaglilo i postalo nečitljivo, a lubanja, sada obješena i stara, izgleda poremećeno i prezirno.”

“Ipak, sretan sam što ovaj ostatak svoje mladosti nosim sa sobom, ne samo kao podsjetnik na dvoje najljepših ljudi koji su hodali zemljom — Anitu Lane, koja je nedavno preminula, i Tracyja Pewa, koji je umro ne mnogo godina nakon onog bezbrižnog dana u Sydneyu — ali i da je bilo vrijeme kad sam bio dovoljno hrabar i glup da tetoviram loše nacrtanu lubanju s imenom svoje djevojke. Valjda sam sada mudriji, ali ta ludost mladosti uvijek ćeme pratiti i kad konačno budem u zemlji, nacerena lubanja nastavit će se rugati i rugati se svim uzvišenim pretenzijama i taštinama i oprezima ovih mojih potonjih godina.”

Završio je savjetom: “Dakle, trebaš li se tetovirati, Chris? Kao mudar čovjek zrele dobi, savjetovao bih te protiv toga, zbog čega mislim da bi se vjerojatno trebao tetovirati.”

Nakon ljeta punog festivalskih datuma i objavljivanja njegove nove knjige “Faith, Hope and Carnage”, Cave i Ellis su na turneji po Australiji koja će završiti 17. prosinca u Sydneyu. Pjevač je također potvrdio da planira započeti s pisanjem novog albuma krajem ove godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X