Nick Cave o Marku Laneganu: Njegova čista snaga na pozornici je apsolutno ponižavajuća

Na svojoj stranici Red Hand Files Nick Cave se prisjetio svojih trenutaka s Markom Laneganom.

Nick Cave i Mark Lanegan (Izvor: Youtube)

“S Markom sam se susreo mnogo puta tijekom godina — upustili smo se u neke krajnje sumnjive eskapade još 90-ih; pjevao je ‘White Light/White Heat’ i ‘Fire and Brimstone’ s Warrenom (Ellisom) i mnom na soundtracku za ‘Lawless’. Snimio je moju najdražu obradu Nicka Cavea ikad – zadivljujuću verziju ‘Brompton Oratory’, radili sm nešto zajedno za ploču Jeffreyja Leeja Piercea, a bio je i družio se s nama na australskoj turneji The Bad Seeds 2013″, započeo je Nick Cave.

Potom je dodao: “Idite na internet i gledajte Marka kako pjeva Blixin “Father” dio sa mnom u “The Weeping Song” na toj turneji. Kao frontmen, puno se krećem po pozornici, ne mogu si pomoći, to je uobičajena nervoza, svojevrsna neurotična kompenzacija za glas s kojim se nikad nisam osjećao tako ugodno. Ali gledajte Marka, gledajte kako izlazi na pozornicu, postavlja mikrofon na stalak, jedna tetovirana šaka na pola stalka, druga na vrhu mikrofona, nepomičan, masivan, muški. Kad dođe vrijeme za pjevanje, on jednostavno otvori usta i pusti blues, blues koji je proživio duboko i iskreno, a taj glas prodire kroz tebe, njegova čista snaga na pozornici je apsolutno ponižavajuća. Veličina. Mark je veličina — pravi pjevač, vrhunski pisac i prekrasna duša, koju svi vole. Voli te Nick.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X