Nick Cave trenutno ‘dovršava’ novi album Bad Seedsa

Nasljednik ploče ‘Ghosteen’ iz 2019. je na putu.

Nick Cave & The Bad Seeds na 15. INmusic Festivalu (foto: Vedran Metelko)

Nick Cave je otkrio da trenutno “završava” rad na novom albumu s The Bad Seeds.

Prošle godine, Cave je rekao da planira napisati novi album nakon što završi turneju. Zatim je, početkom 2023., potvrdio da je započeo rad an ploči i podijelio neke rane ideje za tekstove za ploču nasljednicu albuma ‘Ghosteen’ iz 2019. godine.

Sada je u objavi na svojoj web stranici Red Hand Files potvrdio obožavateljima da će uzeti kratku pauzu od odgovaranja na pitanja obožavatelja kako bi završio rad na albumu. “Hvala vam na lijepim riječima,” rekao je obožavatelju koji je postavio pitanje o srodnim dušama, “ali prije nego što odgovorim, želio bih svima reći da sam sada ponovno u studiju i dovršavam novu ploču Bad Seedsa. Nastavit ću čitati sva pisma koja stignu i bit ću s vama u duhu, ali moji odgovori možda neće biti tako redoviti ili opsežni tijekom sljedećih nekoliko tjedana.”

Cave je potvrdio da je proces pisanja albuma bio u tijeku u prvom tjednu siječnja. Odgovarajući na pitanje Freda o njegovim planovima za 2023. na The Red Hand Files, Cave je rekao: “Moj plan za ovu godinu je napraviti novi album s Bad Seedsima. Ovo je i dobra i loša vijest. Dobra je, jer tko ne želi novi album Bad Seedsa? Loša je vijest to što moram napisati tu prokletu stvar.” Zatim je otkrio da je proces započeo u 9 ujutro na Novu godinu. “Sada je 6. siječnja. Prošlo je skoro tjedan dana i napisao sam nekoliko stvari, ali nisu baš dobre. Ili možda jesu, teško je reći”, rekao je.

Cave je rekao da nije mislio da on i bend više ne mogu napraviti “ploču Bad Seedsa na kojoj u osnovi svira rock grupa”. Dodao je: “Ne bih rekao da je to moguće. Nije da je ova sljedeća ploča ambijentalna – uopće nije – ali jednostavno ne vidim da ćemo se vratiti onom rock’n’roll stilu. Jednostavno više ne znam kako se to radi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X