Nick Oliveri u Vintage Industrial Baru – Akustika smrti iz dnevne sobe

‘Postoji death metal, death punk i death acoustic,’ rekao je Nick Oliveri sinoć okupljenima u Vintage Industrial Baru. ‘Neću svirati finger-picking, jer sam basist. Neći vas uspavati svojim pjevanjem, vikat ću na vas!’ Tako je i bilo.

Nick Oliveri u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)

Vikao je, režao, cvilio, pokazao je različite vokalne mogućnosti, nabijao je po akustari i stvari Ramonesa i GG Alina, a sve je i dalje odisalo ugodnom atmosferom kućnog tuluma. Čak je na pozornici imao i zdjelicu s čipsom i bocu gina.

“Da smo kod mene doma u L.A.-u, ja bih sad roštiljao, svirao bi vam akustaru, pili bi pivo. Kao i sad,” rekao je prije nego je na pola nastupa pozvao publiku da mu se pridruži na pozornici i otpjeva s njim “Feel Good Hit of the Summer” sa albuma “Rated R” Queens of the Stone Age. Zbor iz publike krenuo je u nadglašavanje s gitarskom pratnjom nabrajalicom: “Nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstasy and alcohol,” a Oliveri bi zaurlikao onaj završni: “Cocaine!” Dok po jadranskim plažama klinci tule uz “Krivo je more”, u Vintageu je prikazano kako ljeto treba zvučati grupno otpjevano uz akustičnu gitaru.

Nick Oliveri svira u mnogo bendova, a akustični show koji priređuje solo prikazuje materijal svakog od tih bendova u ogoljenom obliku u kakvom su nastale. Osim naravno QOTSA i Kyuss, imali smo tako prilike čuti i pjesme bendova Dwarvesa (odlična “Love Is Fiction” sa novog albuma “The Dwarves Invented Rock’n’Roll”), Mondo Generatora i Bl’ast!, ali i manje očekivane obrade poput “Object” Weena. Studijska varijanta tog materijala pod imenom “Death Acoustic” objavljena je prije punih šest godina, ali taj materijal ne stari, i Oliveri ga može izvući kad god mu je dosadno dok ekipa iz njegovih bendova nastupa sa drugim projektima, kao što je sada slučaj. Nick samo uzme gitaru i sjedne na avion.

Nick Oliveri u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)
Nick Oliveri u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)

Tijekom cijelog nastupa Oliveri je bio jednako sjajan izvođač kao i zabavljač i storyteller, u konstantom dijalogu s publikom. Djelovao je doista iskreno dobre volje i pun ljubavi i želje za nastupom. Prije bisa ušao je u backstage na tri sekunde i odmah se vratio na pozornicu i izjavio: “It felt so lonely there!” I nastavio s programom.

Izrazio je želju da upozna sve posjetitelje i popije sa svakim pivo i doista se poslije nastupa prošetao do šanka i fotografirao s fanovima. A obećao nam je i ponovni susret do kraje godine sa Mondo Generatorom. Nick Oliveri je otkačeni divljak, ali doima se prilično vjerodostojnim, tako da se možemo veseliti ponovnom susretu u malo bučnijoj varijanti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X