Nimbus u KSET-u – spoj sanjive poezije i rocka

Zagrebački bend Nimbus je uz predstavljanje novog video uratka za pjesmu ‘Otok’ za svrsishodno našao i razlog za koncert u KSET-u. Za bend koji se probija na sceni važan je svaki povod…

Maja Lovrić - Kosa, pjevačica Nimbusa (Foto: Walter Thompson)

Ovaj tjedan je po pitanju koncertnih događanja koja uključuju etablirana imena i strane glazbenike nastalo malo zatišje u Zagrebu. Koincidencija s tim je da u četvrtak kreće trodnevna manifestacija Velika rock eksplozija koja je četvrtu godinu za redom naklonjena upravo onim izvođačima koji inače nemaju previše šanse za boravak ispod reflektora-koji-glazbu-znače, dakle ne samo demo bendovima već i onima koji su neuklopljeni u kulturni modus domaćeg mainstreama – ili bolje, onima kojima možda pripada budućnost, jer svi smo mi jednom bili mladi i neshvaćeni.

Kao dobar prolog u cijelu priču ispao je koncert zagrebačke grupe Nimbus u KSET-u. Bila je to jedna od onih tipičnih zagrebačkih večeri koju je više nego jednom doživio svaki „hodočasnik“ opskurnih klupskih zbivanja koja tako rado volimo nazivati „urbanima“.

KSET – to mitsko mjesto početka za svaki bend iz metropole i prvi „lakmus papir“ za sve oni koji se misle ozbiljnije baviti glazbom (čitaj: za novce), jer tko napuni taj klub, siguran je da nije dobio samo podršku od prijatelja i rodbine. No do tog statusa potrebno je i do pet-šest puta popeti se na pozornicu KSET-a, naravno pred prijateljima, rodbinom i pivoljupcima koji će od svih ponuđenih brendova na tržištu najradije odabrati već legendarnu „Ksetušu“ za jednoznamenkastu cijenu. Pa još ako svira neki bend… Nema te šetnje po Špici koja nudi tu vrstu užitka.

Nimbus u KSET-u (Foto: Walter Thompson)

Koncert Nimbusa bio je upravo u toj atmosferi – pred pedesetak ljudi koji su kulturno odgledali i odslušali koncert do kraja i aplauzom i povicima pozdravljali svaku pjesmu. Povod nastupa bilo je predstavljanje novog video spota za pjesmu „Otok“, no autor ovog teksta je to propustio zajedno s predgrupom zanimljivog imena Kill In Manjaro, zbog već svima poznate sinoćnje nogometne situacije Kill-in-Maksimir u kojoj je još jednom pružen „herojski otpor“ pred S-njima-ćemo-lako Ajaxom.

Uglavnom koncert šesteročlanog alter rock benda predvođenog pjevačicom Majom Lovrić – Kosom dobro je legao kao epilog večeri. Čvrsti ritam, bogati zvuk te dubok i sanjiv, ali konstantno priseban glas na poetičan je način protkao ženske emocije s zvukom distorziranih gitara. Bend je pokazao i nužnu dozu čvrstine u produženim gitarskim solažama kad su gitaristi Duško Ilijević i Ivan Makovec preuzeli glavnu ulogu, a to se u live izvedbi pokazalo kao dobar adut Nimbusa (jer uzalud je rock, ako ne uradi roll).

Pjesme „Ponekad“ (koja je zabljesnula na top listi „Cener“ i bila vrćena na MTV-iju) i „Otok“ bile su ujedno i hitovi večeri, bar kad je o reakciji publike riječ, pa su doživjele i reprize na bisu. Nimbus je svakako solidan bend koji zaslužuje pažnju, iako je osjetno da u nogama nema previše „koncertnih utakmica“, ali i za to ima vremena…

U međuvremenu sam prekopao Youtube i Myspace u potrazi za spotom za pjesmu „Otok“, ali bez uspjeha, a trebalo je tražiti između brda meteoroloških snimki i klipova iz igre Nimbus. Valja ga očekivati kad se bend naspava, a do tada, evo još jedan pogled na „Ponekad“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ibX4byf_ZfE[/youtube]

Saznajte više: Nimbus – nakon kiše dolazi sunce

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X