Nina Romić gošća emisije Ravno do sna povodom izdavanja albuma ‘Stablo’

I ovog petka, tj. danas od 17 (i nešto sitno) sati slušajte emisiju Ravno do sna na 100.5 Mhz na Radio studentu. Podsjećamo kao je riječ o zajedničkom projektu Radio studenta i portala Ravno do dna, namjenjena uzbudljivim ‘podzemnim’ domaćim i regionalnim glazbenim tokovima.

Nina Romić 'Stablo'

Upravo danas je objavljen Ninin novi, treći po redu album “Stablo” za Aquarius Records, a kantautorica će biti gošća naše današnje emisije Ravno do sna na Radio studentu od 17:00 sati.

Ninu Romić nazivali su draguljem i pionirom novije kantautorske scene; uspoređivali je s Jadrankom Stojaković; glazbu su joj nazivali minimalističkom, svježom, melankoličnom, ali zapravo su glavne odlike Ninine muzike beskompromisni pristup onome što iskreno voli. Indie, folk, psihodelija… pravci su uz koje njezine pjesme postaju životnije, šarenije i zanimljive. Ostavljajući iza sebe dva albuma „Daljine“ i „Ptice“ Nina Romić okrenula se novom albumu kojem je dala ime „Stablo“, pronalazeći inspiraciju u prirodi, malim stvarima, nostalgiji, ljubavi…

Ponovo je pokazala jedno drugačije lice. Najvećim dijelom to je zasluga ljudi koji je okružuju, benda koji čine: Frederic Lanz (klavir, klavijature, harmonika), Petar Cvahte (bubanj) i Ivica Antunović (bas gitara), Mark Mrakovčić koji je snimao i producirao album te Ivana Lulić koja na dijelu materijala pjeva prateće vokale.

„Osobno, mislim da mi je ovo najzrelije izdanje,“ istaknula je Nina i nastavila: „u bendovskom smislu sada sam potpuna. Drago mi je da mogu publici predstaviti pjesme upravo onakve kakve ih čujem na probama s dečkima. Za to je bilo potrebno mnogo truda i promišljanja. I stvarno sam zadovoljna rezultatom.”

Dotičući se samog snimanja Nina je istaknula: “Veći dio smo snimili uživo u MM centru, u kojem imamo i koncertnu promociju albuma 19. svibnja. Veseli me što je na album prenesena atmosfera i energija koja se može osjetiti samo kada pjesmu uživo izvodiš. Ponosna sam jer smo surađivali s talentiranim producentom Markom koji je osjetio našu glazbu i pronašao najbolja rješenja.”

Emisiju uređuju i vode Željka Novosel i Zoran Stajčić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X