Počele prijave za 1. RockOff – Festival novog zvuka

Hrvatsko društvo skladatelja pokrenulo je RockOff – Festival novog zvuka koji će mladim izvođačima otvoriti vrata nacionalnog radijskog etera, velikih koncertnih prostora i šire javnosti.

RockOff

RockOff je zamišljen kao manifestacija kojom će nova generacija hrvatskih glazbenika ostvariti medijski, diskografski i koncertni proboj, a dobrodošli su svi žanrovski pritoci suvremenog zvuka: rock nihilisti, pop stilisti, kantautori, elektronika, nabrijani gitaristički bendovi, hip hop i etno ezoterija… Ili nešto treće, off !

Žiri RockOff-a odabrat će pjesme koje će sudjelovati na završnom koncertu u studenome 2014., a čine ga poznata i priznata imena hrvatske glazbe: Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle, producentsko-skladateljski duo Pavle Miholjević i Jura Ferina te glazbeni kritičar Hrvoje Horvat koji je, ujedno, i umjetnički direktor RockOff festivala.

Festival je otvoren bendovima i izvođačima iz Hrvatske koji nemaju više od tri službeno objavljena albuma. Prijavljuju se isključivo nove pjesme koje dosad nisu službeno objavljene na diskografskom izdanju, a ukoliko se već nalaze na nekoj od društvenih mreža (YouTube, Soundcloud, Bandcamp, Myspace…), tada ne smiju biti starije od godinu dana.

Prijave traju do 1. lipnja, a snimke u završnom studijskom obliku, uz biografiju i kontakt, mogu se slati na [email protected] (isključivo linkovi na pjesme – Soundcloud, YouTube, Bandcamp).

Kako objašnjavaju organizatori – naglasak je, na pjesmama koje imaju ozbiljan potencijal radijskog i televizijskog emitiranja te na afirmaciji nove, artistički zanimljive scene i novi(jih) imena čije vrijeme, nadamo se, tek dolazi. Od samog početka, uz RockOff je i hrvatski Rolling Stone koji će svom favoritu dodijeliti posebnu nagradu na festivalu.

Više o festivalu dostupno je na Facebooku i Twitteru RockOff-a, kao i na www.hds.hr.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh