Počele prijave za 1. RockOff – Festival novog zvuka

Hrvatsko društvo skladatelja pokrenulo je RockOff – Festival novog zvuka koji će mladim izvođačima otvoriti vrata nacionalnog radijskog etera, velikih koncertnih prostora i šire javnosti.

RockOff

RockOff je zamišljen kao manifestacija kojom će nova generacija hrvatskih glazbenika ostvariti medijski, diskografski i koncertni proboj, a dobrodošli su svi žanrovski pritoci suvremenog zvuka: rock nihilisti, pop stilisti, kantautori, elektronika, nabrijani gitaristički bendovi, hip hop i etno ezoterija… Ili nešto treće, off !

Žiri RockOff-a odabrat će pjesme koje će sudjelovati na završnom koncertu u studenome 2014., a čine ga poznata i priznata imena hrvatske glazbe: Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle, producentsko-skladateljski duo Pavle Miholjević i Jura Ferina te glazbeni kritičar Hrvoje Horvat koji je, ujedno, i umjetnički direktor RockOff festivala.

Festival je otvoren bendovima i izvođačima iz Hrvatske koji nemaju više od tri službeno objavljena albuma. Prijavljuju se isključivo nove pjesme koje dosad nisu službeno objavljene na diskografskom izdanju, a ukoliko se već nalaze na nekoj od društvenih mreža (YouTube, Soundcloud, Bandcamp, Myspace…), tada ne smiju biti starije od godinu dana.

Prijave traju do 1. lipnja, a snimke u završnom studijskom obliku, uz biografiju i kontakt, mogu se slati na [email protected] (isključivo linkovi na pjesme – Soundcloud, YouTube, Bandcamp).

Kako objašnjavaju organizatori – naglasak je, na pjesmama koje imaju ozbiljan potencijal radijskog i televizijskog emitiranja te na afirmaciji nove, artistički zanimljive scene i novi(jih) imena čije vrijeme, nadamo se, tek dolazi. Od samog početka, uz RockOff je i hrvatski Rolling Stone koji će svom favoritu dodijeliti posebnu nagradu na festivalu.

Više o festivalu dostupno je na Facebooku i Twitteru RockOff-a, kao i na www.hds.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X