Nina Romić u ‘Nevidljivima uživo’

Nina Violić i Filip Šovagović nastavljaju s upoznavanjem domaće glazbene scene.

Nina Romić u Attacku (foto: Marina Uzelac)

U najnovijoj epizodi emisije “Nevidljivi uživo” na YouTube kanalu VIDA, voditelji Nina Violić i Filip Šovagović ugostili su Ninu Romić.

Nina Romić jedna je od najcjenjenijih domaćih kantautorica mlađe generacije i jedna od pokretačica novog ženskog kantautorskog vala u Hrvatskoj. Glazbom se profesionalno počela baviti 2006., kada je objavila EP u suradnji s dubrovačkim sastavom Izae.

Samostalno je debitirala 2010. vrlo uspješnim albumom ‘Daljine’, a već je albumom ‘Ptice’ zasjela na većinu top-lista u 2012. Albumom ‘Stablo’ iz 2014. osvojila je prestižnu nominaciju IMPALA za najbolji europski album, a 2018. izašao je i hvaljeni album ‘Sloboda’.

U svom je radu surađivala s mnogim cijenjenim imenima domaće scene, poput benda Pridjevi, a jedna od važnijih suradnji je s Dunjom Knebl, uz koju počinje istraživati i hrvatsku tradicijsku muziku. Zajedno su snimile božićni etno album ‘Dođe Božić oj Koledo’, koji je bio nominiran za Porina u kategoriji etno glazbe.

Aktivna je i u promociji drugih muzičara, pa je neko vrijeme s Antom Perkovićem i Lukom Belanijem vodila uspješni projekt Škrabica u zagrebačkoj Booksi, a od 2012. radi i kao umjetnička voditeljica programa ‘Začarana Močvara’ u Močvari.

U emisiji Nevidljivi uživo predstavlja novi materijal s nadolazećeg, petog studijskog albuma ‘Jezero’.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X