Noel Gallagher se obrušio na Apple Music

U svom poznatom kritičkom stilu Noel Gallagher iznio je mišljenje o streamingu kao budućnosti konzumiranja glazbe, a posebno o Appleovom streaming servisu Apple Music.

Noel Gallagher (Foto: Wikipedia)
Noel Gallagher (Foto: Wikipedia)

Već je u svibnju Noel Gallagher kritizirao Jay-Z-ijev servis Tidal da se okupljeno glazbeno društvo oko toga predstavilo kao “jebeni Avengersi” komentirajući njihov cilj “spašavanje glazbe” riječima: “Ako je već žele spasiti, nek’ napišu dobar refren za početak”.

Govoreći nedavno za Varvet International, Gallagher je rekao kako mu je jasno da su streaming servisi budućnost jer su to “zaključili ljudi pametniji od njega”, ali da je to za njega jednostavno tužna budućnost.

“Ako mi danas kažete kako je era kupovanja i vjerovanja u albume svršena, mogu reći da mi je budućnost jasna, ali za mene je to tužan dan. Vjeruje se da je glazba nešto što se posuđuje i da se to naplaćuje. Tako imaš pristup svačijoj muzici, ali nemaš svoju”, izjavio je Gallagher.

Potom se okomio na start Apple Music streaming servisa (koji se dogodio 24. srpnja): “Apple Music, svjetski radio, jel’ se to događa nekakvo George Orwell sranje? Koliko arogantan moraš biti da kažeš ‘Mi sad jebeno posjedujemo svjetski radio’? Pojavilo se to na mom telefonu. Što da slušam? Sada sviraju Kinks. Mogao bih ih jedino ne slušati da postoji opcija ‘Noel Gallagher’s music collection’. Kakva je ideja toga? Platiš mjesečno 10 funti i onda razmišljaš ‘Mmmm, danas se osjećam jazzy’ i onda ne slušaš svoje, već puštaš da netko drugi odlučuje za tebe. Ne znam što bih rekao.”

Također se obrušio i na Appleovu novu “Connect” opciju koja omogućuje obožavateljima da slijede glazbenike koje vole. “Koga boli kurac što glazbenici rade? Moja ljubav prema Smithsima nikad nije patila zbog toga što nisam znao što rade. Ili su bili na turneji ili ‘nestali’ i potom objavili album i mi smo svi reagirali ‘Uau, izlazi jebeni album! Kako se zove?’ Nitko nije znao kako se zove i nitko nije patio zbog toga. Koga boli kurac što radi jebeni Thom Yorke? Iskreno, koga o zanima? Držim jezivim da svako hoće znati što ja radim”, zaključio je Gallagher.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X