Norah Jones objavila album ‘Day Breaks’

Norah Jones danas je objavila iščekivano studijsko izdanje ‘Day Breaks’, najavljeno singlom ‘Carry On’. Novi album šesto je studijsko izdanje Norah Jones, kojim se ujedno vraća jazz korijenima.

Norah Jones 'Day Breaks'
Norah Jones ‘Day Breaks’

“Day Breaks” svojim duhom podsjeća na debitantsko izdanje “Come Away With Me” (2003.), kojim je Norah osvojila srca publike. Iščekivano izdanje donosi 12 pjesama – devet autorskih pjesama u čijem nastajanju su pripomogli Sarah OdaiPete Remmte tri obrade pjesama Horacea Silvera, Dukea Ellingtona i Neila Younga. S novog izdanja, uz najavni singl prethodno su objavljene i pjesme “Flipside” te “Tragedy”.

“Imala sam bebu, i bila sam budna usred noći. Stvari su mi prolazile glavom i pokušavala sam ih snimiti dok sam hranila bebu. Imali smo klavir u kuhinji te su pjesme koje sam počela snimati bile bazirane baš na njemu,” kaže Norah te nadodaje: “Definitivno sam se udaljila od klavira od prvog albuma. I dalje ga sviram, no bila sam više inspirirana snimati na gitari nakon toga. Nakon što sam počela svirati klavir, bilo je jasno da ću ih svirati na klaviru, pošto nisu pjesme za gitaru. Stvarno volim svirati klavir na novom albumu.”

Osim što se vratila jazz korijenima, Norah Jones za novo izdanje ponovo je udružila snage s glazbenicima s kojima je surađivala i na debitantskom izdanju. Norah i Eli Wolf, koji joj je pomogao s produkcijom, počeli su tražiti glazbenike za novo izdanje. Tako su joj se na snimanju novog albuma pridružili Brian Blade (bubnjevi) i njegov kolega Chris Thomas (bas gitara).

“Brian mi je zaista bio važan za ovo izdanje. Nevjerojatan je bubnjar. Željela sam nekog tko će donijeti drugačiju vibru i drugačije stilove, a da sve bude prirodno. Željela sam ritam sekciju koja funkcionira. Nisam željela dvoje ljudi koji nikada nisu svirali zajedno. Željela sam se uključiti i krenuti”, zaključila je Norah.

“Day Breaks” – popis pjesama:

Burn
Tragedy
Flipside
It’s A Wonderful Time For Love
And Then There Was You
Don’t Be Denied
Day Breaks
Peace
Once I Had A Laugh
Sleeping Wild
Carry On
Fleurette Africaine (African Flower)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X