Nova inovacija Terraneo franšize: Jedan bend, a dva koncerta!

Nakon četiri koncerta u Zadru, Terraneo Summer Break se vratio kući, u Šibenik, s nesvakidašnjom latino-funk fuzijom.

Kokolo Afrobeat Orchestra
Kokolo Afrobeat Orchestra

Terraneo je oduvijek bio spreman provoditi lude ideje. Prvo je smjestio festival u predgrađe Šibenika, gdje ga nitko racionalan – pored živih i zdravih Splita i Zadra – ne bi smjestio. I to mu je upalilo. Zatim je festival proglasio „ekološkim“, spašavao ugrožene kornjače, čistio šibenske tvrđave, dovukao na desetine tisuća ljudi u grad, line-up napunio svjetskim zvijezdama, pretvorio se u „must see“ događaj te se prodao nepoznatim vlasnicima i zauvijek ugasio. I sve to u samo tri godine.

Duh Terranea od lani živi u koncertima pod egidom „Terraneo Summer Break“, a jedan takav dogodio se i jučer na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. A od ludih se ideja, uvjerili smo se, još nije odustalo.

Mislili smo da nas oči varaju, da nam se od sparine ispod tribina tvrđave pričinja. Ali ne. Koncerti njujorških bendova The Boogaloo Destroyers i Kokolo Afrobeat Orchestra održali su se prema planu i programu, jedino što je riječ o JEDNOM TE ISTOM bendu. Momci iz Boogalooa sviraju latino-soul i odjeveni su u odijela s kravatom. Isti ti momci, ovoga puta iz Kokola, sviraju afro-funk u leženijim flanelastim košuljama.

The Boogaloo Destroyers
The Boogaloo Destroyers

Prosudba je ostavljena percepciji konzumenata, kojih se sinoć skupilo dvjestotinjak. Oni koji su poželjeli za svoj novac dobro se isplesati, bili su prezadovoljni. Oni, pak, koji imaju dvije lijeve noge i željeli su osluhnuti dašak njujorških klupskih ritmova, možda su otišli doma s osjećajem da su pomalo i prevareni. Dva koncerta, a jedan bend. Dva žanra, a isti groove. Terraneova inovacija koja je organizatorima omogućila isplativu financijsku 2u1 jednadžbu, a nečangrizavim kupcima ulaznice odličan provod.

Oni čangrizaviji, recimo – mi, reći će da Boogaloo Destroyersi jednome Cubismu ne mogu otići niti po cigarete, a ziheraški funk, kakav prakticiraju Kololo Afrobeat, svodi se na repetitivno uzvikivanje refrenskih fraza i udaranje bas ritma. Za ples – savršeno, za pamtljivo glazbeno iskustvo – nedostatno.

Objavljeno u suradnji s portalom Tris.com.hr

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X