Gužva u 16-ercu na jesen na mini turneji po Irskoj

Osječki punk-rock sastav „Gužva u 16-ercu“, osnovan 1993. godine, jedan su od koncertno najaktivnijih domaćih bendova. Prethodnih godina osvajali su domaći teren kako i onaj regionalni, no trenutačno im se događa ono o čemu svaki (punk-rock) bend sanja – a to su koncerti u Irskoj, točnije u Dublinu i Corku.

Gužva u 16-ercu
Gužva u 16-ercu

Kako je Irska dio otoka koji se smatra svojevrsnom kolijevkom punk-rocka, bendu će koncerti u Dublinu i Corku biti pravi izazov, ali i odlična prilika za predstavljanja svog rada.

Tako će ljubitelji distorzije i piva uživati po prvi put uživo u pjesmama poput „Mene više nema“, „Shupack“, „Voljenje“ ali i aktualnom singlu – „Arene“.

„Bit će pravi izazov predstaviti se irskoj publici pjesmama na hrvatskom jeziku, jako se veselimo tome. Vjerujemo da jezična barijera ne bi trebala predstavljati prepreku i da će publika znati prepoznati našu glazbenu poruku. Bit će to ujedno i prilika za nastup pred mnogobrojnim iseljenicima “novije generacije” koji su iz Hrvatske iselili na privremeni rad u Irsku.“ – izjavili su članovi benda.

Gužva u 16-ercu u Irskoj
Gužva u 16-ercu u Irskoj

Za sada su potvrđena dva nastupa Gužve u 16-ercu u Dublinu i jedan u Corku. U kultnom klubu Fibber Magees svirat će 10. i 15. studenog, dok će u Corku nastupiti u petak 13.11.

Gužva u 16-ercu je nedavno pojačana novim članom, pošto se na poziciji drugog gitarista i pratećeg vokala bendu priključio Silvestar Mrak, koji je paralelno i dalje lider drugog odličnog osječkog punk benda Grupa tvog života.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X