Nova Netflixova serija ‘The Get Down’ o počecima hip-hopa u Bronxu

Nakon ogromnog uspjeha ‘Stranger Things’, Netflix je 12. kolovoza premijerno emitirao šest epizoda ‘The Get Down’, muzičke sage smještene u njujorški Bronx sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

'The Get Down'
‘The Get Down’

Autor dosad najskupljeg Netflixovog projekta je Baz Luhrmann koji je osmislio sagu smještenu u glazbeno najuzbudljivije razdoblje pop muzike, u period u kojem hip-hop istiskuje utjecaj disca.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vJGWvZs2xn8[/youtube]

Produkcija ove skupe serije, nastale kao odgovor na sad već ukinut HBO-ov “Vinyl”, koštala je 120 milijuna dolara, što je čini najskupljim projektom kojeg je Netflix dosad producirao. Radnja se vrti oko tinejdžera iz siromašnog južnog Bronxa koji pokušavaju ostaviti svoj trag u svijetu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=frW-AScN7fE[/youtube]

U seriju su, kao i u “Vinilyu”, uključeni brojni stvarni glazbenici i producenti, a reper Nas, izvršni producent serije, napisao je sve rap tekstove za seriju. “Ja sam samo ogromni fan stare škole i zlatne ere rapa, i mislim da me nisu mogli pozvati za suradnju u boljem projektu od ovoga”, izjavio je Nas.

Uz brojne živopisne likove malih wannabe DJ-eva i tekstopisaca, u seriji igra i Jaden Smith, sin Willa Smitha, koji glumi talentiranog grafitera imena Dizzee Kipling.

Druga polovica sezone emitirat će se 2017.

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X