Nova Netflixova serija ‘The Get Down’ o počecima hip-hopa u Bronxu

Nakon ogromnog uspjeha ‘Stranger Things’, Netflix je 12. kolovoza premijerno emitirao šest epizoda ‘The Get Down’, muzičke sage smještene u njujorški Bronx sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

'The Get Down'
‘The Get Down’

Autor dosad najskupljeg Netflixovog projekta je Baz Luhrmann koji je osmislio sagu smještenu u glazbeno najuzbudljivije razdoblje pop muzike, u period u kojem hip-hop istiskuje utjecaj disca.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vJGWvZs2xn8[/youtube]

Produkcija ove skupe serije, nastale kao odgovor na sad već ukinut HBO-ov “Vinyl”, koštala je 120 milijuna dolara, što je čini najskupljim projektom kojeg je Netflix dosad producirao. Radnja se vrti oko tinejdžera iz siromašnog južnog Bronxa koji pokušavaju ostaviti svoj trag u svijetu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=frW-AScN7fE[/youtube]

U seriju su, kao i u “Vinilyu”, uključeni brojni stvarni glazbenici i producenti, a reper Nas, izvršni producent serije, napisao je sve rap tekstove za seriju. “Ja sam samo ogromni fan stare škole i zlatne ere rapa, i mislim da me nisu mogli pozvati za suradnju u boljem projektu od ovoga”, izjavio je Nas.

Uz brojne živopisne likove malih wannabe DJ-eva i tekstopisaca, u seriji igra i Jaden Smith, sin Willa Smitha, koji glumi talentiranog grafitera imena Dizzee Kipling.

Druga polovica sezone emitirat će se 2017.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X