Nova serija prikazivat će koncerte Leonarda Cohena za vrijeme Jomkipurskog rata

‘Who by Fire: Leonard Cohen in the Sinai’ snimat će se u Izraelu 2024. godine.

Leonard Cohen (foto: Roland Godefroy/Wikipedia)

Leonard Cohen je punio arene diljem svijeta tijekom svoje kasne povratničke turneje između 2008. i 2013., ali manje poznata serija nastupa na prvim linijama Yom Kippur rata 1973. u sinajskoj pustinji uskoro će biti u središtu nove ograničene TV serije serije Keshet Internationala i Sixty-Six Media.

Temeljen na nedavnoj istoimenoj knjizi Mattija Friedmana, scenarij za “Who by Fire: Leonard Cohen na Sinaju” napisat će Yehonatan Indursky (“Shitsel”), a snimat će se u Izraelu 2024.

Sinopsis glasi: “U listopadu 1973. pjesnik i pjevač Leonard Cohen — 39-godišnjak, slavan, nesretan i u kreativnoj slijepoj ulici — otputovao je u sinajsku pustinju i ubacio se u kaos i krv Jomkipurskog rata. Krećući se s gitarom i pratećim timom lokalnih glazbenika, Cohen je strmoglavo zaronio u globalnu krizu i susreo stotine boraca, muškaraca i žena, u najgorem trenutku njihovih života. Cohenova publika znala je da su njegove pjesme posljednja stvar koju su čuli, a oni koji su preživjeli nikad nisu zaboravili to iskustvo. Ratna turneja bila je električni kulturni trenutak, koji i danas odjekuje – ali trenutak za koji je do sada samo nekoliko znalo.”

Cohen je svoje izraelsko iskustvo pratio s novim albumom 1974., “New Skin for the Old Ceremony”, koji je uključivao jednu pjesmu napisanu u izraelskoj zračnoj bazi (“Lover, Lover, Lover”) i drugu inspiriranu židovskom molitvom za velike svete dane Unetanneh Tokef (“Who by Fire”, otpjevana u duetu s Janis Ian).

Cohen je veći dio svog odraslog života proveo kao židovski vjernik, a umro je 2016. u dobi od 82 godine. Nedavno je bio predmetom tribute albuma “Here It Is”, na kojem su gostovali Iggy Pop, Peter Gabriel, James Taylor, Norah Jones, Sarah McLachlan i Mavis Staples.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X