Nova sezona KAbine počinje 3. prosinca

Nastavlja se karlovački projekt kojim se pruža prilika mladim, neafirmiranim umjetnicima.

Detonator trio (Facebook)

KAbina, karlovački projekt čiji je cilj promoviranje mladih hrvatskih glazbenika, književnika, slikara, fotografa i filmaša, odvija se ponedjeljkom od početka prosinca do kraja travnja, naizmjence u dva karlovačka prostora – Mods Caffeu i Edisonu. Svakog ponedjeljka gost je jedan mladi bend, a uz njih i mladi umjetnik koji ili, u slučaju književnika i filmaša, predstavlja svoje djelo prije svirke, ili, u slučaju ostalih umjetnika, paralelno stvara novo djelo uz svirku bendu.

Treća sezona KAbine počinje 3. prosinca u Edisonu, a prvi gosti su jazz-funk bend Detonator trio i karlovačka slikarica Aleksandra Goreta. U Mods Caffeu 10. prosinca predstavit će se mladi fotograf iz Urugvaja Juan Fernandez, iz grada Durazno (suradnja s mladim fotografima iz Durazna ostvarena je putem ljetne izložbe “Streets of the world”, na kojoj je predstavljeno 20 mladih fotografa iz 20 gradova svijeta s fotografijama ulica svojih gradova), a u glazbenom dijelu gost je osebujni zagrebački kantautor Čudnoređe. U posljednjoj prosinačkoj KAbini, 17. prosinca, u Edisonu, svoj prvi nastup imat će mladi karlovački bend Wanderlust, a atmosferu će fotoaparatom bilježiti Monika Mačečević.

Novost ove godine je “priča za ponijeti”. Svakog ponedjeljka, svi posjetitelji na poklon će dobiti kratku priču nekog od hrvatskih autora, kako mladih i još nepoznatih, tako i onih već afirmiranih.

Tijekom prve dvije sezone kroz KAbinu je predstavljeno 50-ak bendova, 30-ak književnika i fotografa, 10-ak slikara, grafitera i stencil artista, dvije mlade filmske družine iz Karlovca, Zagreba, Rijeke, Siska, Šibenika, Vinkovaca, Slavonskog Broda…

Početak KAbine je ponedjeljkom u 20 sati, a ulaz je besplatan. Organizator je udruga mladih Studio 8.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X