Novi album Jimi Hendrixa izlazi 1. travnja

Digitalno izdanje studijskih snimaka ‘People, Hell & Angels’ albuma biti će dostupno 25 dana prije, tj. od 4. ožujka.

Jimi Hendrix 'Somewhere'

Još neobljavljeni materijal legendarnog gitarista sastoji se od 12 pjesama i snimljen je u razdoblju od 1968. do 1970. originalno namijenjene albumu “First Day of The New Rising Sun” koji je slijedio “Electric Ladyland”. Materijal otkriva zvuk Hendrixa koji je započeo suradnju s novim glazbenicima; Buffalo Springfieldom, Stephenom Stillsom i bubnjarem Buddy Milesom između ostalih. Koproducenti albuma su Janie Hendrix, John McDermott i Eddie Kramer.

Na ptanje kako je “nova” glazba Jimija Hendrixa tako dugo čamila u tišini još treba odgovoriti. Reakcije publike na do sada objavljene pjesme “Somewhere” i “Earth Blues” su vrlo pozitivne, osim što je po broju komentara na soundcloudu jasno vidi da ga digitalna generacija još nije otkrila.

BBC6 Radio pustio je jučer u jutarnjim satima Jimijevu pjesmu “Hey Joe” i to odmah nakon vijesti o slučaju Pistorius. Odmah nakon pjesme u eter je puštena isprika zbog uvrede, a kasnije je slijedila i službena isprika glasnogovornika BBC-a. Istog dana za Oscara Pistoriusa u Južnoafričkoj Republici započelo je suđenje za ubojstvo s predumišljajem. Tužilaštvo odbija njegovu teoriju da je za svoju djevojku mislio da je provalnik i tvrdi da ju je ustrijelio kroz zatvorena vrata kupaonice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X