Novi album Jimi Hendrixa izlazi 1. travnja

Digitalno izdanje studijskih snimaka ‘People, Hell & Angels’ albuma biti će dostupno 25 dana prije, tj. od 4. ožujka.

Jimi Hendrix 'Somewhere'

Još neobljavljeni materijal legendarnog gitarista sastoji se od 12 pjesama i snimljen je u razdoblju od 1968. do 1970. originalno namijenjene albumu “First Day of The New Rising Sun” koji je slijedio “Electric Ladyland”. Materijal otkriva zvuk Hendrixa koji je započeo suradnju s novim glazbenicima; Buffalo Springfieldom, Stephenom Stillsom i bubnjarem Buddy Milesom između ostalih. Koproducenti albuma su Janie Hendrix, John McDermott i Eddie Kramer.

Na ptanje kako je “nova” glazba Jimija Hendrixa tako dugo čamila u tišini još treba odgovoriti. Reakcije publike na do sada objavljene pjesme “Somewhere” i “Earth Blues” su vrlo pozitivne, osim što je po broju komentara na soundcloudu jasno vidi da ga digitalna generacija još nije otkrila.

BBC6 Radio pustio je jučer u jutarnjim satima Jimijevu pjesmu “Hey Joe” i to odmah nakon vijesti o slučaju Pistorius. Odmah nakon pjesme u eter je puštena isprika zbog uvrede, a kasnije je slijedila i službena isprika glasnogovornika BBC-a. Istog dana za Oscara Pistoriusa u Južnoafričkoj Republici započelo je suđenje za ubojstvo s predumišljajem. Tužilaštvo odbija njegovu teoriju da je za svoju djevojku mislio da je provalnik i tvrdi da ju je ustrijelio kroz zatvorena vrata kupaonice.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X