Novi bend Gdinjko u singlu ‘Chile’ pjeva o El Shattu

Riječ je uglavnom o ekipi iz benda Kundyak Mezhie, odnosno o polovici Valentina Boškovića.

Gdinjko “Chille”

Gdinjko je novi bend iz Splita u kojem su Srđan Jeličić, Ivan Tadin te Marijan Katić i Branko Dragičević. Bolji poznavatelji secene će u ovim imenima pročitati da je riječ uglavnom o ekipi iz sjajnog benda Kundyak Mezhie, a poznavatelji bračke glazbene scene i astronomije da je tu riječ i o polovici Valentina Boškovića.

Najbolje su objasnili mladići iz Gdinjka: “Gdinjko je bend koji se rodija iz benda Kundyak Mezhie nakon naporne, ali kratke trudnoće povezane s covidon. Naime u to doba je bubnjar Srki napravija kuću u Gdinju na Hvaru i zaljubija se u to misto. Sluša je priče starih Gdinjana i sve o čemu pivamo je produkt tih priča i legendi. U početku nan se parilo da te pisme triba izvodit neka klapa okupljena oko misnog župnika, ali onda smo se sitili da bi mi to mogli aranžirat ka šta bi Kundyak Mezhie učinija, a da opet ima taj neki neolitički, da ne rečemo dalmatinski, prizvuk. Ne znamo je li baš istina sve o čemu pivamo, ali ovo je naša verzija tih priča”.

Prekrasni animirani spot je napravio Marijan Katić.

“Preko ljeta smo radili Mudri Brk Festival u Jelsi kad nam je Gdinjko na mobitel posla koordinate. Prateći njih došli smo u Gdinj, na cestu između poštanskog ureda i crkve. Čekala nas je kazeta. Ubacili smo je u starog Stojadina koji je bio kraj OPG-a i čuli smo ovu pjesmu. Napisali smo kredom ok na cesti, ostalo je povijest. p.s. Ova pjesma je bila nasnimljena na narančastu kazetu ‘Ježeva Kućica / Maksimir, Kako Živi Antuntun’,” rekao je Mudri Brk.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X