Novi generalni direktor BBC-a obvezao se boriti protiv ‘ljevičarske pristranosti’ u humorističkom programu

Tim Davie je s 1. rujnom zamijenio Lorda Tonyja Halla kojem je u potpunosti istekao mandat generalnog direktora BBC-a, a britanski mediji već sad njegove uvodne riječi tumače kao predstojeći ‘radikalni remont’ u budućoj programskoj shemi te velike i utjecajne nacionalne televizijske i radijske kuće.

BBC

Prema The Telegraphu, jedan od Davievih prioriteta bit će “suočavanje s uočenom ljevičarskom pristranošću” BBC-a kada je riječ o humorističnim emisijama, koje bi mogle doživjeti “radikalnu izmjenu” tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Izvještaj sugerira da još nisu donesene odluke, ali brojne emisije mogle bi se reorganizirati u skladu s Daviejevom ambicijom da restrukturira BBC.

U poruci poslanoj svom osoblju, Davie je rekao da će se prioriteti utvrditi sljedećeg četvrtka (3. rujna).

“Sveukupno gledano moje glavno načelo i nit vodilja je da smo mi univerzalna javna služba, BBC za sve, koji služi i predstavlja svaki dio ove zemlje”, započeo je i nastavio: “Naš fokus mora biti da pružimo izvanrednu i jedinstvenu vrijednost svoj publici, onima koji nas plaćaju, a zapravo su naši klijenti, zauzvrat za naknadu za licencu. Da bismo to učinili, morat ćemo nastaviti s hitnom reformom BBC-a kako bismo imali povjerenja, bili relevantni i neophodni u ovo digitalno doba.”

U toj izjavi novinari The Telegrapha, ali i NME-a vide Daviejevu nakanu da očisti prostor medijske kuće od sadržaja kojeg on i njegovi suradnici smatraju ideološki lijevim, a to je u najvećem omjeru program humorističkog sadržaja. Da je kojim slučajem suprotno, Davie bi pohvalio kurs svog prethodnika Lorda Tonyja Halla, no očigledno misli da ga treba reformirati, tj. promijeniti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X