David Byrne se ispričao jer je 1984. namazao lice u crnu boju

Frontmen Talking Headsa se ispričao jer je mazao lice u crnu i smeđu boju u video spotu 1984. godine u namjeri da oponaša crnce, javlja BBC.

David Byrne – Stop Making Sense, 1984.

U promotivnom video spotu iz 1984. za koncertni film “Stop Making Sense” David Byrne intervjuirao je sebe dok je igrao uloge nekoliko različitih reportera. Neki od tih ‘reportera’ bili su tamnoputi jer je frontment Talking Headsa na lice nanio crnu i smeđu šminku.

Upravo je jedan od tih isječaka u kojima Byrne igra crnce osvanuo na društvenim mrežama u posljednje vrijeme što je sa sobom povuklo i osude nekih. David Byrne se potom javno ispričao zbog tog poteza iz 1984. godine.

“Priznajem da je to bila moja velika greška u prosuđivanju. To je kao kad u ogledalu ne ugledate sebe, već nekog drugog. Nisi osoba za koju misliš da jesi”, napisao je Byrne.

David Byrne se tako pridružio brojim glumcima, pjevačima i komičarima koji su se ispričali za svoje tzv. ‘blackface’ epizode iz prošlosti, nakon što je prosvjedima zbog ubojstva Georgea Floyda, Breonne Tyler i potom Jacoba Blakea javnost postala senzibilizirana na rasizam koji je ukorijenjen u zapadno društvo.

Pjevač se ispričao nakon što je po vlastitom priznanju i sam zaboravio na postojanje “Stop Making Sense” videa: “Imamo velike crne rupe po pitanju nas samih. Mislio sam da sam daleko od pravljenja takvih greški, ali je sad jasno da nisam.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X