Novo ime domaće scene Zimizelen predstavlja se debitantskim singlom ‘Fantastično’

Zimski, sanjivi ugođaj i bajkovita lirika usađena u nijansiran i suvremen aranžman označuju intrigantan start autora čija priča tek počinje. Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote.

Zimzelen ‘Fantastično’

Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote. Novim projektom radi odmak od dosadašnjeg izražavanja na engleskom te se potpuno posvećuje djelovanju na materinjem jeziku.

U glazbenim krugovima već dočekan kao pozitivno iznenađenje, pjesmom „Fantastično“ suvereno gazi poljem psihodeličnog noir folka i slušatelja odvodi u svoj zamišljeni svijet.

„Zimizelen postaje aktivan u hladnim i mračnim razdobljima. Tada svoje priče šalje u svijet u nadi da će postati vječne. Zelen je koliko i naivan, ali to radi jer mu je potrebno, tako ventilira ludilo i slama tugu. Od zime do zime. Ili možda nikad više.Ove zime života pripremio je toliko pjesama da se čini kao da će se pjevati i svirati još dugo nakon što napokon stigne proljeće. ‘Fantastično’ je pjesma o otkrivenju nečeg donedavno nedokučivog i nezamislivog, u momentu kad je sve u tebi i oko tebe otišlo u crveno i zamračilo se. Pjesma o slatko-gorkoj spoznaji“, opisuje Zimizelen a.k.a. Vinko Ergotić.

Glazbu i tekst singla potpisuje Vinko Ergotić. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara i koproducenta. Singl „Fantastično“ izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na Youtube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X