Obitelj Chrisa Cornella nagodbom riješila tužbu protiv posljednjeg pjevačevog liječnika

Cornellova obitelj tužila je liječnika zbog nemara, propusta, grešaka i prikrivanja pravovremenog informiranja mimo liječničkih pravila krajem 2018. godine.

Chris Cornell (Foto: Wikipedia)

Tužbu su prvi put podnijeli u studenom 2018. godine Cornellova udovica Vicky i njihova djeca Toni i Christopher Nicholas, otprilike godinu i pol dana nakon Cornellove smrti, koja je proglašena samoubojstvom. Prema Rolling Stoneu , tužba je teretila dr. Roberta Koblina da nikada nije provodio nikakve daljnje medicinske preglede, laboratorijske studije ili kliničke procjene na Cornellu nakon što mu je propisao Oxycodone.

Također je u 0ptužnici stajalo da Koblin nikad nije upozorio Cornella na moguće nuspojave Lorazepama, od čega je Cornellu kao “osobi koja je sklona ovisnosti”, propisana 940 doza od 2015. godine. Obitelj je tužila Koblina zbog nemara, odobijanja informiranja, svojevoljnog ponašanja, time i namjernog kršenja zakona.

Kao odgovor, Koblin je porekao da je propisao prekomjerno uzimanja Cornellovih lijekova za anksioznost , tvrdeći da je pjevač “bio dobro svjestan” nuspojava i opasnosti od uzimanja lijekova za anksioznost, ali je sam zatražio je “da ne bude obaviješten” o rizicima s kojima bi se mogao suočiti.

Ovih dana je Melissa Lerner, obiteljska odvjetnica Cornellovih izvijestila da je postignuta nagodba, ali da o njoj ne želi pričati kako bi zaštitila privatnost obitelji pokojnog pjevača, koja je znala biti narušena čak i internetskim prijetnjama smrti Cornellovoj djeci.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X