Obitelj Marka E. Smitha napala ‘iznimno uvredljiv’ novi projekt bivših članova The Falla

Obitelj pokojnog frontmena rekla je da im novi bend bivših članova grupe izaziva mnogo tuge, nevolje i nelagode’.

Mark E. Smith (foto: Wikipedia)

Obitelj Marka E. Smitha, pokojnog frontmena grupe The Fall obratila se novom glazbenom projektu koji su osmislili bivši članovi ovog post-punk benda.

Prošle godine, pet glazbenika koji su svirali kao dio The Falla kroz razne kombinacije sastava okupilo u novoj grupi pod nazivom House Of All. Članovi novog benda su bubnjari Simon Wolstencroft i Paul Hanley, koji su se The Fallu pridružili između 1980. i 1997., kao i bivši basist Steve Hanley te gitaristi Pete Greenway i Martin Bramah.

Ovih dana bend je najavio svoju prvu turneju diljem Engleske, s istoimenim debi albumom koji bi trebao biti objavljen u travnju. Sada je obitelj Smitha – koji je bio jedini stalni član The Falla do njegovog raspuštanja nakon njegove smrti 2018. – odbacila House Of All, opisujući projekt kao “ekstremno uvredljiv”.

Izjava je postavljena na službenu web stranicu The Falla. “Želimo razjasniti nekolicini bivših članova The Falla i/ili bilo kojoj potencijalnoj izdavačkoj kući ili suradnicima da, iako vam želimo sreću u vašoj budućoj karijeri i projektima, želimo jasno i jednostavno reći da obitelj i nasljednici Marka E. Smitha ni na koji način ne podržavaju niti žele biti povezani s ‘House of All’.”

Obitelj piše da im se “ne sviđa, niti dopušta” korištenje Smithova imena, slike ili imena benda “na bilo koji način”. Zaključuju: “Ne samo da smatramo da je ovo krajnje uvredljivo i vrlo pogrešno za širu publiku i obožavatelje Marka E. Smitha i The Falla, nego nam i uzrokuje mnogo tuge, boli i nelagode.”

Izdavačka kuća House Of All, Tiny Global Productions, u međuvremenu je odgovorila na izjavu obitelji Smith, jučer rekavši za Slicing Up Eyeballs da “rad benda… stoji sam za sebe”. Predstavnik je rekao da će House Of All neizbježno “u intervjuima i od strane obožavatelja biti ispitivan o njihovoj uključenosti u The Fall”, te da bend nikada nije pokušavao “nijekati ili prikriti svoje korijene”.

“Bend je svoj nadolazeći album opisao kao ‘A Fall Family Continuum Project’ na naslovnici i u promotivnim materijalima, budući da svaki glazbenik u House Of All ima valjani argument da je bio arhitekt zvuka u The Fall”, dodaje se u izjavi. “Ipak, ova fraza je zasmetala vlasnicima brenda ‘The Fall’. Stoga se i bend složio prekinuti buduću upotrebu.”

Od osnivanja prošle godine, House Of All objavili su jedan singl, “Harlequin Duke”. Preuzet je s njihovog istoimenog albuma, koji bi trebao biti objavljen 23. travnja, prije niza glavnih koncerata benda u Londonu, Manchesteru, Newcastleu i Edinburghu u svibnju.

Nakon smrti od raka u dobi od 60 godina, u Engleskoj su Smithu u čast otkriveni mural u Prestwichu te mozaik duž ulice Short Street u Manchesteru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X