Obiteljski vikend uz P-funk narušen ubojstvom i ranjavanjima

Sedamdesetogodišnja glazbena legenda George Clinton je u sklopu trenutne turneje 30. srpnja nastupao je u Clevelandu, u američkoj državi Ohio kada se dogodila pucnjava.

George Clinton (Foto: Wikipedia)

Koncertni događaj Family Unity in the Park koncipiran je kao obiteljski piknik, besplatno mjerenje tlaka građana, te koncertni i drugi program u najvećem gradskom parku u Clevelandu. Gledanje večernjeg vatrometa zamijenila je pucnjava i smrt jednog, te ranjavanje trojice posjetitelja. Stradalom je bilo svega 16 godina, a usmrćen je metkom u glavu.

Jedan od sponzora događaja lokalni poslovni čovjek Ken Lanci ponudio je nagradu od 5.000 dolara osobi koja da informaciju o napadaču a također tvrdi da je riječ o osobi koja je poznata mnogima u gradu.

Nasilna smrt dječaka je potpuno zasjenila koncert kreatora P-funk glazbe George Clintona i njegove grupe Parliament/Funkadelic. Svih 16 muzičara članovi su R’N’R Hall of Fame od 1997g. a George je s Black Eyed Peas u sporu oko samplea za koji tvrdi da su mega zvijezde Black Eyed Peas uzele iz njegove pjesme “(Not Just) Knee Deep” koju je snimio 1979. godine i upotrijebile ga u svojoj pjesmi “Shut up” iz 2003.

Posljednji album koji je izdao 2008. godine nosi naziv “George Clinton And His Gangsters Of Love”, a na albumu gostuju RHCP i Savaho Odadjian iz Sistem Of A Down.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X