Obiteljski vikend uz P-funk narušen ubojstvom i ranjavanjima

Sedamdesetogodišnja glazbena legenda George Clinton je u sklopu trenutne turneje 30. srpnja nastupao je u Clevelandu, u američkoj državi Ohio kada se dogodila pucnjava.

George Clinton (Foto: Wikipedia)

Koncertni događaj Family Unity in the Park koncipiran je kao obiteljski piknik, besplatno mjerenje tlaka građana, te koncertni i drugi program u najvećem gradskom parku u Clevelandu. Gledanje večernjeg vatrometa zamijenila je pucnjava i smrt jednog, te ranjavanje trojice posjetitelja. Stradalom je bilo svega 16 godina, a usmrćen je metkom u glavu.

Jedan od sponzora događaja lokalni poslovni čovjek Ken Lanci ponudio je nagradu od 5.000 dolara osobi koja da informaciju o napadaču a također tvrdi da je riječ o osobi koja je poznata mnogima u gradu.

Nasilna smrt dječaka je potpuno zasjenila koncert kreatora P-funk glazbe George Clintona i njegove grupe Parliament/Funkadelic. Svih 16 muzičara članovi su R’N’R Hall of Fame od 1997g. a George je s Black Eyed Peas u sporu oko samplea za koji tvrdi da su mega zvijezde Black Eyed Peas uzele iz njegove pjesme “(Not Just) Knee Deep” koju je snimio 1979. godine i upotrijebile ga u svojoj pjesmi “Shut up” iz 2003.

Posljednji album koji je izdao 2008. godine nosi naziv “George Clinton And His Gangsters Of Love”, a na albumu gostuju RHCP i Savaho Odadjian iz Sistem Of A Down.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X