Objavljen album ‘EKV Unplugged Skopje 1992’

Najavljen lyric videospotom za pjesmu ‘Ti si sav moj bol’, u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića upravo je objavljen album ‘EKV Unplugged Skopje 1992’.

EKV ‘EKV Unplugged Skopje 1992’

Jedini akustični koncert u karijeri EKV-a koji je odsvirao kompletan bend, održan je krajem studenog 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promoviran album “Dum Dum”. Koncert je uživo prenošen na radiju i trajao je svega 47 minuta. Bend je svirao u sastavu Milan Mladenović, Margita Stefanović, Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević.

Album “EKV Unplugged Skopje 1992” izašao je pod Universal Music etiketom, a snimke je remasterirao Ćima: “Ono što je za mene najvažnije za taj koncert, koji je bio jedan i jedini takav, jeste opšti utisak da je stvarno i više nego dobar. Nismo imali precizan koncept – stigli smo na radio i dobili zadatak da sviramo unplugged. Ako izuzmemo emocije i stvarno analiziramo samu svirku i zvuk instrumenata… Toliko zdravo zvuči Milanova akustična gitara! Bubanj zvuči kao da je sniman u Abbey Roadu!”

A kako Marku Milivojeviću zvuči snimak sa ovog jedinstvenog koncerta 30 godina kasnije: “Poletno, razbarušeno, šareno…. Naježim se!”

Album je trenutno dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a za nekoliko mjeseci biće objavljen i na vinilnoj ploči.

Milan Mladenović (Foto: Universal Music)

“EKV Unplugger Skopje 1992”, popis pjesama: 

1. Kao da je bilo nekad
2. Siguran
3. Dolce vita
4. Ti si sav moj bol
5. Karavan
6. Oči boje meda
7. Idemo
8. Glad
9. Zabranjujem
10. Ljudi iz gradova

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X