Kali Fat Dub objavio video za ‘Disko šuma’, singl ekološkog angažmana visokog intenziteta

Dvojac Kali Fat Dub u suradnji s The Natural Dub Cluster objavio je video spot za singl ‘Disko Šuma’.

Kali Fat Dub ‘Disko šuma’

Haris Pilton i Chakka Svraka, tj. Kali Fat Dub objavili su novi singl s izvrsnog prošlogodišnjeg albuma ‘Životinjska karma”.

Povodom objave novog video spota, dvojac je napisao sljedeće: “Čonopljansko jezero se suši i svedočili smo masivnom pomoru ribe koja je u njemu obitavala. U ribnjake oko Koluta kišnica je sa okolnih polja unela pesticid koji je potaknuo grozne mutacije šarana tovljenika. Prošli smo kraj posečene i razrovane šume kraj Daraži foka i jedva pronašli put do omiljene nam plaže. Prošetali smo kroz ogromne količine (ne)ljudskog smeća i plastike koja se nezaustavljivo kotrlja kroz plavne šumarke ljubljenog nam Dunava. Buše se bunari koji idu dublje nego što bi se smelo burgijati, Kiđoš je u jednom delu potpuno nestao, Dondo se povlači i voda u njega ne ulazi pa ribe ne nalaze puteve do svojih prirodnih mrestilišta, divljač je sabijena u ograde i osuđena na olovnu kuglicu bogate i trofeja željne klijentele, nemilosrdno se frackinguje u potrazi za kapitalom na zahtev stranog investitora, a u drugu ruku se nepovratno uništavaju neprocenjive zalihe pitke vode zarad šake litija. Zaštitimo evropski Amazon jer drugi dobiti nećemo! Hvala na pažnji!”

Na video spotu su zajedničkim snagama radili Nađa Repman i Aaron Čuvardić.

Kali Fat Dub u petak 7. listopada nastupa na jesenskom izdanju istarskog Zion Boška festivala, te na volonterskoj ekološkoj akciji “Rijeka bijela” čišćenja okoliša rijeke Bijele uz koju će se ove godine održati i radionica o društvenoj transformaciji i održivom razvoju zadarskog zaleđa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X