Objavljen album ‘Split Open Jazz Fair 2018’

Spona Music i Wolfman izdali su dvostruku jazz kompilaciju ‘Split Open Jazz Fair 2018’. Riječ je o festivalskom albumu snimljenom uživo 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine, kada je održano prvo izdanje ‘Split Open Jazz Faira.

‘Split Open Jazz Fair 2018’

Festival se održao u sklopu programa “EVO RUKE!”, koji je tijekom srpnja, kolovoza i rujna u splitski Đardin donio niz različitih glazbenih programa te time obogatio splitsku kulturnu, glazbenu i turističku ponudu.

Prvog dana nastupili su splitski fusion sastav Waveform, a nakon njih “zvijezde” festivala – saksofonist i dirigent Jazz orkestra HRT-a Saša Nestorović i njegova Klasična hrvatska četvorka + 1, koji su svojim izvedbama Coltranea doveli atmosferu do usijanja. Drugog dana nastupili su zadarsko-biogradska ekipa Elena Stella & A.J. Jazz Trio te fantastični Goran Cetinić Koća sa svojim Šporkestrom. Sva četiri izvođača oduševila su publiku i dobili zaslužene pozive na bis, a najutjecajniji jazz novinar u Hrvatskoj Davor Hrvoj (“Vrijeme je za jazz”) već je prvo izdanje “Split Open Jazz Fair”-a ocijenio iznimno uspješnim.

Dvostruka jazz festivalska kompilacija sadrži dvadeset pjesama, koje su izvedene od četiri vrhunska jazz sastava.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X