Objavljen ‘Greatest Hits Collection’ grupe The Animatori

Najveći hitovi grupe The Animatori od sada na kompilaciji iz edicije Greatest Hits Collection Croatia Recordsa.

The Animatori ‘Greatest Hits Collection’

“Krešimir Blažević jedan je od najvećih rock tekstopisaca naših područja, a The Animatori zasigurno jedni od najboljih predstavnika hrvatskog novog vala. Ne zovu uzalud Krešu hrvatskim Elvisom Costellom, jer njegove pjesme su u jednu ruku doista na toj razini briljantne, a u drugu ruku toliko pitke i jednostavne da su ih do danas upijale brojne generacije, i oni koji vole kompleksniju glazbu, ali i oni koji posežu za nešto blažim oblicima. Njihove pjesme su ujedno i himne jedne generacije, uz njih se naglas pjevalo Ostat ću mlad, Anđeli nas zovu da im skinemo krila, Komarci (Ljeto nam se vratilo), Male curice, Kao ogledala, Proljeće je zakucalo vrata pokraj nas, Omladinska, U šume za bregove, oni su bili naš ljetni rendez-vous, oni su bili predstavnici naše omladine. U ediciji Greatest Hits Collection svrstani su najveći, puno puta je bilo mjesta za The Animatore, ali kako njihovo vrijeme nikada ne blijedi, tako je i Croatia Records 13 godina nakon odlaska Krešimira Blaževića i više od 20 godina od formalnog kraja benda The Animatori, odlučila objaviti kolekciju 23 najveća hita ovog sjajnog benda”, stoji u predgovoru ovog izdanja.

Krešimir Blažević (Izvor: Privatna arhiva obitelji Blažević)

Iako je jedan CD s 80 minuta trajanja mali prostor za ono što su iza sebe ostavili The Animatori uspjele su se ugurati neke od najvećih uspješnica, a osim spomenutih tu su i Ljetni rendez vous, Mislio sam da…, Djevojke u gradskim nošnjama, Ona nije ovdje, Mađarac, Bijeg, Kamo odlazi svjetlo, Dok ležim cijeli dan u sjeni, Dvije pijane budale, Kasno je za prosinac, Ima još puno vremena, Kad se vratim kući, Svi momci i djevojke, Ja ne razumijem Ona kaže je. Da su privlačili pozornost najvećih glazbenika toga razdoblja dovoljno govori činjenica da su im albume producirala vrhunska imena poput Huseina Hasanefendića Husa, Branka Bogunovića Pifa, Željka Brodarića Jappe i Vedrana Božića.

Kompilacija The Animatori – Greatest Hits Collection u prodaji je po cijeni od samo 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa diljem regije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X