Objavljen i prvi ‘dugi trailer’ filma ‘Bohemian Rhapsody’, biopica o grupi Queen

Prvi dugi trailer za ‘Bohemian Rhapsody’, biopic o grupi Queen, je vani i ne izgleda loše.

Remi Malek kao Freddie Mercury u biopicu ‘Bohemian Rhapsody’ (izvor: screenshot YouTube)

Remija Maleka u ulozi Freddieja Mercurya prvi se put vidi stvarno dobro, a trailer je prvenstveno koncentriran na Queenove formativne godine u kojoj po prvi put predstavljaju svoju titularnu pjesmu ‘Bohemian Rhapsody’ 1975. godine.

Puštanje trailera vani predstavlja, jasno, najvažnije poglavlje Queenovog biopica, naročito uzevši u obzir da je čitav projekt bio isprekidan bezbrojnim odlascima ključnih ljudi, glumaca kao i gorkom i dugotrajnom borbom oko toga u kojem bi smjeru projekt trebao krenuti.

Podsjećamo, prvo je Sascha Baron Cohen, koji je izvorno trebao glumiti Freddieja Mercurya, odustao od projekta još 2013. nakon što se način koji je trebao tumačiti preminulu rock ikonu nije dopao Brianu Mayu.

Vjeruje se da su se sitne speciičnosti oko zapleta filma pokazale kao ključna točka sukoba. May je favorizirao priču u kojoj Mercury umire negdje na polovici ili trećoj četvrtini filma, tako da se ostatak biopica može posvetiti bendu koji je nastavio postojati i nakon Mercuryeve smrti.

Zatim je tu bilo pitanje redatelja. Prvi čovjek u stolici bio je Tom Hooper koji je otišao ubrzo nakon Sasche Baron Cohena 2013., a zamijenio ga je redatelj “Eddie The Eaglea”, Dexter Fletcher. Kreativne razlike ponovno su se pokazale nepremostivima, Fletcher konsekventno tomu odlazi, a njegovo mjesto zauzima Bryan Singer i činilo se da će redateljske rošade time završiti.

No u konačnom razmotavanju klupka, Singer je otpušten u prosincu prošle godine, a njegov odlazak se indikativno poklopio s optužbama za seksualno zlostavljanje. Produkcija je zatim ponovno vratila Dextera Fletchera koji će na kraju dobiti priznanje kao redatelj filma i čovjek koji je spasio projekt.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X