Objavljen je ‘LA Rework’, treći najavni singl kompilacije ‘Healing Sounds’

Danas je objavljen novi, treći po redu najavni singl s nadolazeće dobrotvorne kompilacije ‘Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project’. Riječ je o pjesmi naziva ‘LA Rework’ i djelo je zagrebačkog elektroničkog producenta i DJ-a Jana Kinčla uz gostovanje francuskog klavijaturiste Regisa Kattiea.

Jan Kinčl, Regis Kattie & Danijel Kevic ‘LA Rework’

Pjesma je izvorno trebala biti remiks stvari “Lost Angel” prijedorskog producenta Danijela Kevica, ali su dečki u studiju otišli toliko daleko da je postala potpuno nova kompozicija.

Reakcija Laurent Garniera, jednog od pionira francuske elektronske scene, je “superb deepness, looove the track”, a singl je podržala berlinska DJ-ica Lakuti (Panorama Bar) i poznati britanski producent Jimpster.

Jan Kinčl je zagrebački house i techno DJ, producent, inženjer, live act performer, urednik radijske emisije i organizator partija. Nakon dva desetljeća u svim tim područjima, gotovo je nemoguće razgovarati o suvremenoj elektronskoj glazbi u Hrvatskoj i ne dotaknuti nešto u što je bio uključen. Janov zvuk je kombinacija housea i techna, duboko ukorijenjena u organskoj i soulful strani tih žanrova, s jakim utjecajem rane glazbe iz Detroita. U zadnjih nekoliko godina, izleti u jazz su se produbili i u 2016. rezultirali kolaborativnim projektom s francuskim jazz klavijaturistom Regis Kattieom, a njihov debi album “In Plain Sight”, smješten na osi između jazza i housea, opisivan je kao “jedan od najznačajnijih trenutaka suvremene regionalne plesne glazbe”.

Podsjetimo, kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

Objavljivanje kompilacije planirano je za ponedjeljak, 22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.). Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun zaklade Solidarna i Fonda 5.5.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X