Objavljen je novi album portugalske jazz pjevačice s beogradskom adresom Amálije Baraone

‘Everyday a Little Love’ izdala je koprivnička kuća Intek Music.

Amália Baraona “Everyday a Little Love”

Portugalska jazz pjevačica Amália Baraona objavila je svoj četvrti studijski album “Everyday a Little Love” na kojem se nalazi 10 skladbi brazilskih autora. Uz Amáliju na albumu sudjeluju jazz glazbenici: srpski jazz pijanist Vasil Hadžimanov, hrvatski pijanist Petar Ćulibrk, Gent Rushi – albanski pijanist i harmonikaš, Martin Gjakonovski – makedonski kontrabasist koji živi u Njemačkoj, Kiril Kuzmanov – makedonski saksofonist, te bubnjar Cláudio Infante iz Brazila. Repertoar na albumu čine skladbe Joãoa Donata, pijanista, skladatelja i aranžera, ključnog umjetnika u povijesti i razvoju bossa nove i brazilskog jazza.

Amália Baraona je na albumu ‘Everyday a Little Love’ okupila tri pijanista iz balkanske regije – Vasil Hadžimanov, Petar Ćulibrk i Genti Rushi, koji su svaki u skladu sa svojom percepcijom brazilske glazbe, aranžirali i odsvirali pjesme Joãoa Donata, uz pratnju Martina Gjakonovskog na kontrabasu i Cláudija Infantea na bubnjevima i perkusijama, koji je zaokružio album brazilskim ritmovima. Kiril Kuzmanov sudjeluje u tri pjesme na saksofonu i flauti. Amália je repertoar odabrala iz notnih zapisa i tekstova koje joj je Donato velikodušno ustupio. Pjesma “Jusqu’à la Fin” (Até o Fim) koju je Amalia uvrstila na svoj novi album, autora Carlosa Lyra i Marcosa Valle prva je snimljena francuska verzija te pjesme. ‘Pra diz Adeus’, klasik brazilske popularne glazbe, autora Edua Loba i Torquata pjesma je koja zaokružuje cijeli album i za Amáliu predstavlja neizbježan oproštaj od onoga što se nikada neće vratiti.

Album je snimljen u Skopju krajem siječnja 2022. Za zvuk je bio zadužen Alen Hadži-Stefanov, a za miks i mastering Angel Kjosev iz studija The Basement, Skopje. Glazbenu produkciju potpisuje Toni Kitanovski. Dizajn naslovnice albuma izradio je Zoki Cardula, a izdavač je hrvatski Intek Music. Album možete slušati na svim glazbenim streaming servisima.

Amália Baraona s bendom (foto: INTEK music)

Amalia je od 2009. do 2013. godine živjela u Zagrebu i u to je vrijeme surađivala i nastupala s brojnim hrvatskim glazbenicima: Joe Pandur, Maja Savić, Dinko Stipaničev, Petrit Ceku, Vjekoslav Crljen, Borko Rupena, Pavle Miljenović, Hrvoje Galler, Petar Ćulibrk, Miroslav Lehpamer, Luka Veselinović itd. Jedno je vrijeme surađivala i s portugalskim gitaristom Pedrom Rodriguesom koji živi u Zagrebu u sastavu ‘Amália & Rodrigues’. Njezin prvi koncertni nastup u Zagrebu bio je u ‘BP Clubu’ u sklopu programa ‘Real Deal Brasil’ s Joe Pandurom, Kristijanom Beluhanom, Tvrtkom Jurićem, Joe Kaplowitzem i Milom Stavrosom. Održala je brojne koncerte u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske – Jazz klub Gundulićeva, Bacchus, Sax, Pod starim krovovima, Valamar jazz festival, Liburnia jazz festival, Ljeto na Štrosu, Scena Amadeo itd.

Amália je svoj prvi album ‘Mulheres’ objavila 2010. godine u izdanju talijanske izdavačke kuće Four Records, te album ‘Menescantando’ 2012. godine, kao posvetu Robertu Menescalu uz njegovo sudjelovanje na dvije pjesme, u čast skladateljeva 75. rođendana. Godine 2015. Amália objavljuje treći album ‘3 Mundus’ na kojem je okupila 3 gitarista različitog glazbenog obrazovanja, od klasične glazbe do jazza – Petrita Çekua, Tonija Kitanovskog i Dinka Stipaničeva.

‘Cijeli projekt “Everyday a Little Love” predstavlja početak jedne nove životne i umjetničke faze i izvođenja novog repertoara, kroz nasumično proživljavanje osjećaja boli, samoće i nostalgije, topline i zahvalnosti, nade i radosti, ali uz razmišljanje da malo ljubavi svaki dan čini naš život ljepšim i ispunjenijim, a upravo je to i poruka naslovne pjesme João Donata i Normana Gimblea ‘Everyday a Little Love.’ – kaže Amália.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X