Objavljen prvi dio koncerta Dimitrija Dimitrijevića u Vinylu

Koncert se dogodio u travnju 2018., a ovaj objavljeni audiozapis prvi je od tri.

  • 28
    Shares
Dimitrije Dimitrijević – [email protected], Zagreb (Foto: Marina Uzelac)

Dimitrije Dimitrijević kantautorski je projekt Dimitrija Simovića, niškog glazbenika i frontmena grupe Igralom. U zagrebačkom Vinylu tog 11. travnja 2018. glazbenu podršku na sceni dali su mu Ivan Grobenski (gitara) i Vedran Peternel (ambijentalni zvuci, mandocaster, jazz piano), dok se Dimitrije Simović bavio pjevanjem, bas gitarom, beatboxom, loopovima i storytellingom.

Sastav kojim se koncertnoj publici predstavlja Dimitrije Dimitrijević nikad nije stalan. Pripreme za koncert, kako ističe sam Simović, ovise od toga tko je od muzičara slobodan i u blizini. Do sada su njegove kompozicije slobodnom rukom dopunjavali i bojili Sara Renar, Vedran Peternel, Ivan Grobenski, Miloš Vojvodić, Ivona Ivković, Leo Mihaljević, Milica Rašić…

Na ovom prvom od tri dijela koncertne snimke nalaze se skladbe „Niko ni od koga“ i „More“, a može se preslušati na YouTubeu i Bandcampu. Mix su napravili Vedran Peternel i Višeslav Laboš, koji je bio zadužen i za mastering, a ton i snimanje izvedbe odradio je Izidor Vasilić.

  • 28
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X