Objavljena su imena sedmog Magic Box online koncerta

Radio 808 i Pozitivan ritam predstavljaju sedmi Magic Box, uz online koncerte započete tokom epidemijskog lockdowna.

7. Magic Box

Magic Box donosi nastupe uživo, kroz koncertnu i festivalsku atmosferu putem ekrana, još uvijek s iste adrese, odnosno iz HUB-a 385 u Zagrebu. Magic Box emitira se kroz video i radijski prijenos uživo, s web stranice Radija 808 – www.rtv808.com, kao i kroz niz partnerskih stranica na društvenim mrežama.

I ovog puta, Magic Box donosi izbor kvalitetnog i aktuelnog s domaće glazbene scene, uz nastupe 5 izvođača različitih glazbenih usmjerenja, u kombinaciji s razgovorima i ostalim prilozima, kojima s lakoćom dirigiraju Ida Prester i E-base.

U subotu, 09. travnja, u izravnom prijenosu od 18 do 00 sati, očekuju vas:

Kandžija – Osječki hip hop izvođač Kandžija je umjetnik za doba post-ironije. Njegove tekstove prate masni beatovi i živa energija pratećeg benda Gole Žene. Nakon petnaest godina karijere, jedno je sigurno: na Kandžiju se uvijek može računati da dostavi suvremeni hip hop koji se ne svrstava ni u jednu od glavnih struja. Stilovi se izmjenjuju iz pjesme u pjesmu i klize između klasičnih hip hop beatova, opasnih rifova, suvremene produkcije i ironičnih odjeka aktualnih trendova pop glazbe. Kandžijina slikovita lirika obilježena je sarkazmom idealista koji neumorno ismijava društvene nepravde, lažne ljude i tropove glazbene industrije. Ipak, njegov cinizam ne ostavlja gorak okus – kroz smijeh ističe ono za što se isplati boriti.

ŽEN – Audio-vizualni sastav ŽEN, osnovan 2010. Prošle godine izdaju kompilacijski album “Blender” sa remixima pjesama sa prethodna tri albuma, iste godine su napravile pjesmu “Mnogi” za dokumentarno igrani film Časna posla (Nun of your business). Na 11-tu godišnjicu benda, izdaju singl “Uroni u san” kojim najavljuju četvrti studijski album.

marisol – Mango pop dvojac koji čine Erol Zajnilović i vokalistica Josipa, a njihova suradnja urodila je nečim što dosta apstraktno, kompleksan, skuliran i pomalo melankoličan križanac akustičnih balada, bossanove iznikle iz vrta Bebel Gilberto, easy listening jazza, europskog popa prve polovice šezdesetih i elektronike na granici synth-popa i proslavljenih Cafe del Mar kompilacija.

Kali Fat Dub – Nakon dva albuma “Ringišpil iz Hada” & “Nakot Azrielov”, desetine festivala, stotine svirki i nekoliko tisuća kilometara iza i ispred njih, stigla je KORONKA i zaustavila svijet! Zaključani u kuće i odvojeni od svega, na što se sve živ čovjek navikne vrlo brzo, posvetili su se trećem albumu koji ponosno paradira pod imenom “Životinjska Karma”.

One Dread – One Dread je zagrebački reggae/dancehall bend sastavljen od četvero instrumentalista koje predvodi TNT vokalna sekcija koju čine Tea, Nika i Tena. Ovaj dinamitni TNT trio, svojim troglasnim vokalnim linijama One Dread čini jedinstvenim glazbenim sastavom na ovim prostorima zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je odsvirao preko 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a osim klupskih svirki često se penju i na pozornice svjetskih i domaćih festivala. Iako je sastav baziran na reggae i srodnim žanrovima, glazbene preferencije svih uključenih doprinose veoma zanimljivom spoju raznih glazbenih pravaca. Third World, Bob Marley, Inner Circle, Alborosie, Steel Pulse samo su neki od izvođača čije pjesme One Dread uspješno obrađuje. Bend je u fazi snimanja prvog studijskog albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X