Objavljeni detalji oporuke Davida Bowieja – posmrtni prah na Baliju

Posmrtni prah Davida Bowieja rasut je po Baliju, a nasljedstvo procijenjeno na 100 milijuna dolara podijeljeno je između obitelji, osobnih asistenata i sinove bivše dadilje.

David Bowie
David Bowie

Oporuka Davida Bowieja dana je na uvid javnosti, javlja The New York Times. Oporuka je bila napisana 2004. godine, a u njoj je umjetnik tražio da njegovo tijelo nakon smrti bude kremirano, a potom prah rasut po Baliju. Guardian piše kako je njegova obitelj prah posula u skladu budističke posmrtne ceremonije.

Materijalna ostavštna procijenjena na 100 mijuna američkih dolara pripala je njegovoj obitelji i bliskim prijateljima. Pola njegove imovine otišala je supruzi Iman Abdulmajid Jones. 25 posto dobio je sin Duncan Jones, a drugih kćerka Alexandria Zahra Jones. Kćerki je također ostavio i kuću u planini u okrugu Ulster (država New York).

Bowiejeva dugogodišnja osobna asistentica Corinne Schwab (poznata kao Coco) dobila je dva milijuna dolara i dionice njegove kompanije Opossum Inc. Milijun dolara pripalo je i Marion Skene koja je bila dadilja njegom sinu Duncanu.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X