Objavljeni detalji oporuke Davida Bowieja – posmrtni prah na Baliju

Posmrtni prah Davida Bowieja rasut je po Baliju, a nasljedstvo procijenjeno na 100 milijuna dolara podijeljeno je između obitelji, osobnih asistenata i sinove bivše dadilje.

David Bowie
David Bowie

Oporuka Davida Bowieja dana je na uvid javnosti, javlja The New York Times. Oporuka je bila napisana 2004. godine, a u njoj je umjetnik tražio da njegovo tijelo nakon smrti bude kremirano, a potom prah rasut po Baliju. Guardian piše kako je njegova obitelj prah posula u skladu budističke posmrtne ceremonije.

Materijalna ostavštna procijenjena na 100 mijuna američkih dolara pripala je njegovoj obitelji i bliskim prijateljima. Pola njegove imovine otišala je supruzi Iman Abdulmajid Jones. 25 posto dobio je sin Duncan Jones, a drugih kćerka Alexandria Zahra Jones. Kćerki je također ostavio i kuću u planini u okrugu Ulster (država New York).

Bowiejeva dugogodišnja osobna asistentica Corinne Schwab (poznata kao Coco) dobila je dva milijuna dolara i dionice njegove kompanije Opossum Inc. Milijun dolara pripalo je i Marion Skene koja je bila dadilja njegom sinu Duncanu.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X