Obožavatelji negativnim komentarima zasuli novi biografski film o Davidu Bowieju

‘Stardust’ je imao premijeru jučer 28. listopada na Raindance Film Festivalu, a nakon toga su krenule kritike na Twitteru.

Johnny Flynn u filmu ‘Stardust’ (Izvor: IFC Films)

Film “Stardust” nije baš obećavao ni s prvim trailerom kad je predstavljen Johnny Flynn u glavnoj ulozi. Riječ je o filmu koji se bavi 1971. godinom i američkom turnejom Davida Bowieja netom što je osmislio lik Ziggyja Stardusta.

Flynnova uloga samo je jedan u nizu problema filma “Stardust”, naime Bowiejeva obitelj nije bila blagonaklona ni u pretprodukcijskoj fazi, te je uskratila prava za korištenje originalne Bowiejeve glazbe, a imati biografski film o glazbeniku kalibra Bowieja bez njegove glazbe veliki je hendikep zbog kojeg bi mnogi odustali i prije pada prve klape.

“Stardust” je doslovce doživio potop nakon prvog prikazivanja u sklopu Raindance Film Festivala. Negativne kritike dobio je Flynn ne samo kao glumac koji najmanje sliči Bowieju, već i kao netko tko je u ulozi promašio njegov karakter. Zatim nedostatak Bowiejeve glazbe je također dočekan na nož u smislu da je “Stardust” primjer nepoštivanja lika i djela Davida Bowieja. Nivo kvalitete filma uspoređen je s nivoom jeftinih američkih sapunica, a neki obožavatelji su savjetovali da bi bilo bolje potrošiti vrijeme na gledanje filmova koje je Bowie snimio za života kao što su “Hunger”, “Cat People” i “Labyrinth”.

“Mogli bi biti prilično granatirani od Bowiejevih obožavatelja”, komentirao je prije deset dana Johnny Flynn moguću recepciju “Stardusta” i to iz razloga što u filmu nema Bowiejeve glazbe. No ovo što je uslijedilo moglo bi se okarakterizirati kao “prekomjerno granatiranje”. “Stardust” je po svoj prilici propali projekt osuđen na brzi zaborav.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X