Obožavatelji Taylor Swift ‘na aparatima’: Tko je jebeni Tool?!

Objava albuma ‘Fear Inoculum’ grupe Tool nije samo tema među fanovima grupe Tool i glazbenom kritikom, odjeknula je ona sasvim neočekivano i u redovima obožavatelja Taylor Swift.

Taylor Swift (Foto: Glenn Francis / Wikipedia)

Trinaest godina se čekalo da grupe Tool objavi svoj novi studijski album, ovog puta album oko kojeg se i dalje lome koplja, u smislu je li u pitanju veliki korak naprijed ili reciklaža svega što se dosad moglo čuti od spomenute grupe.

No izvan tih diskusija između kritike i obožavatelja, sasvim neočekivano je Tool pobudio pažnju i tamo gdje se to nimalo nije očekivalo – u redovima obožavatelja američke pjevačice Taylor Swift.

Album “Fear Inoculum” objavljen je 30. kolovoza nakon 13 godina diskografske šutnje grupe Tool. Tjedan dana kasnije, nakon dvije godine pauze, Taylor Swift je objavila svoj novi album “Lovers”. U nekom dosadašnjem pretku stvari kad god bi Swift objavila novi album, taj bi zasjeo na vrh Billboardove top 200 liste. Osim ovog puta.

Taylor Swift drugo mjesto, Tool prvo, u tjednu kad pjevačica ima novi album. Malo je reći da je to izazvalo zbunjenost u redovima njenih obožavatelja. Za početak, mnogi od njih nisu nikad dotad ni čuli za Tool.

“Swifties” – kako se još nazivaju obožavatelji Taylor Swift, deprimirani ishodom na top listi organizirali su na Twitteru stream-akciju kako bi podržali album “Lovers” i izgurali ga na prvo mjesto.

“Nastavite streamati ljudi! Ovaj bend Tool je objavio novi album nakon 13 godina (lmao 13). Još uvijek imamo šanse!”, napisao je jedan Swiftie pozivajući ostale da nastave streamati album “Lover”.

Kako se akcija na Twitteru sve više zahuktavala, tako su Swfties sve više pokazivali svoje neznanje o ‘igraču’ s kojim se na ljestvici ‘bori’ njihova pjevačica.

“Stvarno bih željela da “Lover” pobijedi. Nervozna sam oko toga jer Taylor ima veliku bazu obožavatelja. Ustvari, tko je jebeni TOOL? I može li on pomaknuti svoju debelu guzicu da Taylor prođe? Nemam pojma tko je to, jesam li jedina???”, zapitala se u twittu jedna obožavateljica.

“Koliko vidim bili su veliki u 90-ima i sad se vraćaju nakon 13 godina”, napisala je druga obožavateljica.

“O bože! Duljina njihovih pjesama me šokira”, napisao je netko tko je otišao poslušati konkurenciju.

“Jesu li oni stvarno toliko poznati?”, pitao se još netko.

Neki ‘znalci’ su izašli i s teorijom da su Tool ‘izgorjeli’ grunge bend, koji je ‘izgorio’ još u devedesetima, a bilo je i fanova Taylor Swift s ovakvim komentarom: “Imam 25 godina, bio sam na koncertu Toola, ali Taylor Swift je bolja. Ona je relevantna, a oni su za ‘hladovinu’.”

Neki su čak došli i do teorije zavjere po kojoj očevi žele da su njihove kćerke nesretne jer su se udružili favoriziranjem ‘tamo nekog’ Toola samo da Taylor ne bude na prvom mjestu.

Primjera, tj. Twittova je uistinu mnogo, no potom su se uključili i obožavatelji Toola i počeli ‘utrljavati sol na ranu’.

“Uljeošalo mi je dan ovo plakanje obožavatelja Taylor Swift”, likovao je jedan fan Toola, dok je drugi napisao: “Najbolja stvar toga što sam obožavatelj Toola je što upropaštavam život obožavateljima Taylor Swift u ovom trenutku.”

Može se zaključiti kako je novo rivalstvo tek stvoreno, što na relaciji između rocka i popa, što na generacijskoj razini ‘očevi protiv kćerki’, ako ćemo se osvrnuti i na tu teoriju zavjere.

Saznajte više:

Tool ‘Fear Inoculum’ – antitijela za mentalno zdravlje

Tool za katarzu na lijepom plavom Dunavu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X