Objavljene nominacije za nagrade Redateljskog udruženja

76. dodjela nagrada DGA održat će se 10. veljače.

DGA Awards (foto: DGA)

U srijedu je Američko udruženje redatelja (DGA) objavilo filmske nominacije za nagrade DGA 2024.

Nominirani su Greta Gerwig (“Barbie”), Yorgos Lanthimos (“Poor Things”), Christopher Nolan (“Oppenheimer”), Alexander Payne (“The Holdovers”) i Martin Scorsese (“Killers of the Flower Moon”). U kategoriji prvog redateljskog ostvarenja natječu se Cord Jefferson (“American Fiction”), Manuela Martelli (“Chile ’76”), Noora Niasari (“Shayda”), A.V. Rockwell (“A Thousand and One”) i Celine Song (“Past Lives”).

Ovo je Scorseseova 11. nominacija za DGA u istoj kategoriji — pobijedio je s “The Departed” 2007. godine. Samo je Steven Spielberg primio više nominacija, njih trinaest. Nolan ih sada ima pet, bez pobjede dosad. Payne je bio nominiran dva puta prije, ali također nije osvojio nagradu. Gerwig, čija nominacija predstavlja 13. put da je u toj kategoriji nominirana žena, dobila je priznanje za najbolji prvijenac 2018. s “Lady Bird”.

DGA je još u utorak objavio svoje nominacije za izvanrednu režiju na televiziji, reklamama i dokumentarcima. Pobjednici u svim kategorijama bit će otkriveni na 76. godišnjoj dodjeli nagrada DGA, koja će se održati 10. veljače u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X