Odbačena tužba protiv Boba Dylana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloljetnice

Žena koja je tvrdila da ju je Dylan zlostavljao kad je imala 12 godina trajno je povukla tužbu.

Mural Boba Dylana u Minneapolisu (foto: Wikipedia)

Tužba protiv Boba Dylana – koju je pokrenula žena identificirana kao J.C. koja je tvrdila da ju je pjevač i tekstopisac seksualno zlostavljao 1965. kada je imala 12 godina – odbačena je, kako izvještava Billboard. Vijest dolazi nedugo nakon što su Dylanovi odvjetnici optužili J.C. za uništavanje dokaza nakon što nije uspjela predati e-mailove i SMS poruke do roka koji je odredio sud. Odvjetnički tim J.C. nedavno je obavijestio suca da ih je tužiteljica razriješila dužnosti. Zahtjev za konačnim odbacivanjem slučaja iznijet je na ročištu jučer.

U tužbi podnesenoj Vrhovnom sudu države New York 13. kolovoza 2021. J.C. je tvrdila da se zlostavljanje dogodilo u Dylanovoj sobi u hotelu Chelsea na Manhattanu između travnja i svibnja 1965. Dylan je tada imao 23 ili 24 godine. U tužbi se tvrdilo da je Dylan “iskorištavao svoj status glazbenika dotjerujući J.C. kako bi zadobio njezino povjerenje i stekao kontrolu nad njom kao dio svog plana za seksualno zlostavljanje J.C.” Također se tvrdilo da je “iskoristio svoj status glazbenika kako bi J.C. opio alkoholom i drogama te ju više puta seksualno zlostavljao.”

Nakon prvobitne prijave, pojavila se rasprava o tome je li Dylan bio u New Yorku tijekom vremenskog okvira navodnog zlostavljanja. J.C. je kasnije podnijela ažuriranu verziju tužbe, tvrdeći da se zlostavljanje dogodilo tijekom “nekoliko mjeseci u proljeću 1965.”.

Dylanov glavni savjetnik — Orin Snyder iz Gibson Dunna — dao je sljedeću izjavu: “Ovaj slučaj je završen. Nečuveno je da je uopće došlo do njega. Drago nam je što je tužitelj odustao od ove prijevare vođene odvjetnicima i što je slučaj odbačen jednom zauvijek.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X