Odbrojavanje je službeno otpočelo – zavirite u unutrašnjost Terranea

Najambiciozniji hrvatski alter/rock festival broji zadnje sate do početka; donosimo vam prve fotografije s festivalske lokacije.

Gradnja jedne od pozornica na Terraneu

Vikend je u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, gdje se od 9. do 13. kolovoza održava Terraneo festival, bio poprilično užurban. Donedavno zapušten prostor, polako poprima konture atraktivne festivalske lokacije na kojoj će od utorka zasvirati The National, Mogwai, The Fall, La Roux i još preko stotinu izvođača.

Pogled na dio festivalske lokacije

Terraneo je podijeljen na Terra, Aqua i Aero stage te hangare pod „kontrolom“ MTV-ja i Muzike.hr. Ponuda hrane i pića bit će raznovrsna (pivo 15 kuna, voda 10, sokovi 15…), a na lokaciji će se moći kupiti i cigarete te Jutarnji list i Slobodna Dalmacija. Osim jakog producentskog tima, organizacijske ekipe Žednog uha i Artim produkcije, festival će živim održavati i na stotine volotera. Preklapanja bendova ne bi trebalo biti jer je zamišljeno da headlineri na dva glavna stagea sviraju naizmjenično jedan poslije drugoga. Jedino će treći stage, Aero, biti u funkciji bez prekida.

Festivalska satnica

Petodnevne festivalske ulaznice po cijeni od 370 kuna moći će se kupiti na ulazu u Terraneo, a prodavat će se i dnevne ulaznice po cijeni od 180 kuna (9.-11. kolovoza), odnosno 50 kuna (12. i 13. kolovoza). Ulaznica za kamp više nema. Nekoliko stotina parkirnih mjesta po dnevnoj cijeni od 20 kuna osigurano je u sklopu festivalske lokacije.

Mapa lokacije

Za sve one koji će svoje vozilo ostaviti u Šibeniku, organiziran je prijevoz do Terranea; autobus sa šibenskog kolodvora od 10 sati vozi svaki sat, a od 18 svakih pola sata (posljednji kreće u 22.30 sati te još jedan dodatni u 1.30). U suprotnom smjeru, s Terranea u Šibenik, autobusi voze od 11.30 otprilike svakih pola sata do 22.15, te u ponoć, 2.00 i 4.00 sata. Cijena autobusne karte je 10 kuna. Organiziran je i prijevoz s festivala do hotelskog kompleksa Solaris i natrag po cijeni od 8 kuna.

L Kok (Facebook)

Inače, odbrojavanje za početak Terranea službeno je započelo u petak u šibenskom baru Park, gdje je nastupio najpotentniji šibenski sastav L’Kok. Predvođeni gitaristom Antom Prginom, koji je godinama zanat pekao po zagrebačkim bendovima, ponajprije u Fali V, L’Kok je okupljenima na warm up Terraneo partyju predstavio dio onoga što bi se uskoro trebalo naći na njihovu prvijencu. Krasi ih originalan autorski pristup, čvrsti funky/rock riffovi i plesni ritam. Možete ih provjeriti na Terraneu već u utorak, a dotad se suočite sa „Strahom“: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ILJaocMEj-U&feature=player_embedded#at=31[/youtube]

Iscrpna izvješća s Terraneo festivala pratite od 9. do 13. kolovoza na portalu Ravno do dna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Idi na Vrh
X