Odgođen Regius Festival 2021

‘Nove mjere Stožera ‘ubijaju’ organizatore događaja’, poručuju iz Regiusa koji se seli na ljeto 2022. godine.

Odgođen Regius Festival 2021

“Glazbeni Regius Festival koji je svoje jubilarno deseto izdanje trebao doživjeti za tjedan dana, od 9. do 11. srpnja u kampu Martinska nasuprot Šibenika, odgađa se za ljeto 2022. Razlog tome nove su korona mjere koje su jučer stupile na snagu a tiču se, između ostalog, i javnih okupljanja na otvorenome.

Ukratko, za organizatore glazbenih ljetnih festivala, ostavljena su samo dva modusa rada: bez covid putovnica uz nikad rigoroznije mjere (do 100 ljudi, radno vrijeme do ponoći), te s covid putovnicama (bez ikakvih ograničenja). U trenutku kad je procijepljenost u Dalmaciji nešto više od 35%, a sustav dobivanja QR koda u covid aplikaciji i dalje u informatičkim povojima, organizatori Regiusa prisiljeni su odgoditi festival koji su ove godine organizirali u suradnji sa glazbenom platformom Muzika.hr.

Dragi prijatelji Regiusa i Muzike, s velikom tugom vas moramo obavijestiti da se deseto izdanje Regius festivala u suradnji sa muzikom.hr nažalost neće održati ove godine. Jučerašnje mjere Vlade RH koje izričito ograničavaju organiziranje javnih okupljanja na otvorenom, te uvjetuju da se svi takvi događaji rade isključivo s covid putovnicama, nama onemogućuju da realiziramo događaj kakav smo željeli, i tjeraju nas da odgodimo festival. Iako nemamo ništa protiv da je svaki posjetitelj obavezan dokazati da ne nosi virus pri ulasku u festivalski prostor, zbog trenutnih nedostataka aplikacije i cijelog sustava provjere, te jako kratkog vremenskog perioda od tjedan dana, jednostavno nismo u mogućnosti ispoštovati navedene mjere Stožera. S druge strane, Regius od samih početaka promovira kulturu jednakost svih ljudi, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest, rasu ili spolnu orijentaciju, tako da i u ovom slučaju ne želimo raditi razliku na bilo kojoj osnovi i izboru pojedinca. Dakle, deseto izdanje Regiusa u suradnji s Muzikom naziva Regius X Muzika odgađamo za ljeto 2022. godine”; stoji u obavijesti iz PARK organizacije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X