Ogenj: Zabranjen nam je nastup u Močvari jer veličamo i štitimo život

Koprivnički bend potvrđuje glasine da im je zabranjen nastup u klubu zbog njihovih stavova o abortusu.

Ogenj (Foto: promo)

Nakon niza objava s profila na društvenim mrežama koji nisu izravno povezani s bendom, kao i članaka po desno naginjućim portalima, službeno se javio i bend Ogenj vezano za navodnu zabranu njihovog koncerta u klubu Močvara gdje su, kako kažu, trebali nastupiti kao predgrupa australskom celtic punk bendu The Rumjacks koji će u klubu na nasipu svirati 17. kolovoza. Kao razlog zabrane navode se tekstovi benda koji se zalažu protiv pobačaja, a može ih se naći u pjesmi “Duša” s njihovog aktualnog albuma “Si kak jen”.

“Istinite su glasine. Ognju je ZABRANJEN koncert 17/8 kao support bendu The Rumjacks. Naime, klub Močvara koji se financira javnim novcem, odlučil je poimanje slobode i liberalizma uzet v svoje ruke. Vele da naša “Duša” je opasna, opasna za zdravlje žena. Opasna jer veliča i štiti život. Pa da im svojim vedrim duhom i životnom pozitivom ne vužgemo njihov spokoj,” stoji u objavi koprivničkog benda.

Vodstvo Močvare nije bilo raspoloženo za komentiranje. Karte za The Rumjacks možete kupiti u Dirty Old Shopu po 20 eura. Na dan će, ako ih ostane, koštati 24 eura.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X